Покроковий рецепт торта «Монастирська хата»

Все буде смачно

5965e997733dd_VBS_Izba_

Як приготувати торт «Монастирська хата»? Це простіше, ніж здається, – особливо з покроковим рецептом від кулінарного проекту «Все буде смачно!» Хоч торт «Монастирська хата» і виглядає як справжній кондитерський шедевр, готується цей десерт зі звичайнісіньких продуктів. Все, що необхідно, – чітко слідувати нашим інструкціям.

Інгредієнти для торта «Монастирська хата»

Для тіста:

  • вершкове масло – 200 г
  • борошно – 2,5 склянки
  • сметана – 250 мл
  • ванільний цукор – 1 ч. л.

Для крему:

  • сметана – 600 мл, 25% жирності
  • цукрова пудра – 200 г
  • вершкове масло – 300 г
  • лимонний сік – 2 ст. л.

Як приготувати торт «Монастирська хата»

Крок 1

Робимо тісто. Вершкове масло перетираємо з борошном. Додаємо густу сметану (не менш 25% жирності) і ванільний цукор. Замішуємо не туге, а липке тісто. Щоб тісто не липло до рук, відправляємо тісто до холодильника на 30 хвилин.

1

Крок 2

Готуємо сметану для крему. Сметану відкидаємо на марлю і підвішуємо її, щоб зійшла зайва рідина. Відправляємо до холодильника на годину.

Крок 3

Формуємо трубочки з тіста та вишні. Для того щоб трубочки не деформувалися при випіканні, використовуємо вишню у власному соку. Щоб торт вийшов рівним, трубочки повинні бути однаковими по товщині і довжині.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Покроковий рецепт торта «П’яна вишня»

Для цього приготуйте паперову заготовку шириною 5 см і довжиною 25 см – нарізайте смужки тесту по паперовому шаблоном. На смужку тіста викладіть ряд попередньо відціджених вишень і заліпіть трубочкою, щоб вони не тріскалися під час випікання. Проколюйте їх виделкою в деяких місцях. Випікаєте трубочки швом вгору 10 хвилин при температурі 180 градусів. Готові трубочки остудіть до повного охолодження.

8

Крок 4

Готуємо сметанний крем. Відціджену сметану збиваєте з цукровою пудрою. В кінці збивання додаєте м’яке вершкове масло і лимонний сік, щоб крем вийшов пишним.

2

Крок 5

Приготуйте просочення для торта. У вишневий сік додайте 1 ст. л. вишневого лікеру, добре розмішайте.

Крок 6

Формуйте торт. Охолоджені трубочки викладайте на блюдо в наступному порядку: 4, 3, 2, 1. Кожен шар змащуйте просоченням, а потім – кремом. Верх торта покрийте кремом (товщина – 1 см), щоб він добре просочився. Готовий торт «Монастирська хата» посипаєте мигдальними пластівцями. Торт повинен настоятися 10-12 годин.

10

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля