Як вибрати смородину для компоту?

Все буде смачно

Куплені соки не можуть зрівнятися з домашнім компотом, наприклад, з червоної смородини. Але щоб напій вийшов по-справжньому смачним, потрібно вибрати для його приготування якісні та свіжі ягоди.

Червона смородина для компоту не повинна бути перезрілою. Такі ягоди смачно їсти. Але в компоті вони перетворяться на неапетитну кашу, а колір напою стане каламутним і брудним. Крім того, в перезрілій смородині залишається менше корисних речовин, а значить, і компот буде менш вітамінним.

І понюхайте ягоди. У перезрілої смородини кислуватий запах, тому що всередині ягоди вже почався процес бродіння. Такий запах передасться і вашому компоту. А якщо ви його закатаєте, то такий компот не простоїть до зими – швидко зіпсується.

Нестиглі ягоди червоної смородини теж не підійдуть. Вони, як правило, світло-рожеві або неоднорідно пофарбовані – з плямами. Дуже щільні на дотик – їх пальцями навіть розчавити складно. У них ще дуже мало соку. Компот вийде блідим і водянистим.

Для компоту прекрасно підійдуть ягоди однорідного яскраво-червоного кольору, вони – зрілі. Під пальцями пружинять, але не лопаються. Вони збережуть в компоті свою форму, дадуть гарний колір і приємний запах.

Також ягоди для компоту повинні бути сухими. Якщо смородина трохи волога зверху – значить, її збирали в дощову погоду, і вона занадто наситилась водою. І компот з такої смородини вийде несмачним і дуже рідким. Ще, можливо, волога з’явилася від соку розчавлених ягід. В цьому соку дуже швидко розвивається грибок і як результат – зіпсований компот і зірвані банки.

Якщо ягоди окропили хімічними добривами чи отрутою для комах в суху погоду, то на ягодах зверху залишаться крейдяні розлучення. Це хімічний осад. Якщо ж ви вже купили таку смородину, то замочіть її у воді на 2-3 години, змінюючи кожну годину воду. Це позбавить смородину від хімікатів. Але компот з таких ягід вже краще не варити, тому що в них буде багато води і компот буде несмачним.

Також краще купувати смородину на гілочках. Коли відривають гілочку, на ягідці утворюється дірочка. З неї поступово починає витікати сік. А значить, його залишиться в ягодах менше, і компот буде водянистим. А ще через цю незахищену ділянку в ягоду можуть потрапити бруд і бактерії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Абрикосове варення

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля