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
Як правильно готувати каву в турці та на піску | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Кава в турці та на піску

Все буде смачно

Мільйони людей по всьому світу починають свій день з чашки міцної та ароматної кави. Однак зовсім не обов’язково бігти за американо або латте до знайомого баристи, адже приготувати якісну каву можна самостійно – ще й трьома різними способами.

Класична кава в турці

iStock-508410840

Інгредієнти для класичної кави в турці (на 3 чашки)

  • вода – 225 мл
  • сіль – щіпка
  • чорна кава тонкого помелу – 3 ч. л.

Як приготувати класичну кави в турці

  1. Налийте в турку воду кімнатної температури. Засипте мелену каву, додайте дрібку солі та розмішайте.
  2. Поставте каву на маленький вогонь. Варіть напій, поки на поверхні не почне підніматися пінка.
  3. Зніміть каву з вогню. Коли пінка опуститься, поверніть турку на вогонь. Повторіть процедуру двічі.
  4. Зніміть каву з вогню, накрийте блюдцем і настоюйте хвилину. Влийте столову ложку холодної води і почекайте ще хвилину, поки осяде гуща. Кава готова! Додавайте цукор і молоко за смаком.

Кава по-арабськи з прянощами, приготована на піску

iStock-803235094

Інгредієнти для кави по-арабськи (на 3 чашки)

  • чорна кава тонкого помелу – 3 ч. л.
  • вода – 225 мл
  • кориця – ¼ ч. л.
  • кардамон – 2 зернятка
  • зірочки анісу – 0,5 шт.
  • сіль – щіпка
  • гвоздика – 3 бутона
  • цукор – 1 ч. л.

Як приготувати каву по-арабськи

  1. У сковороді з високими бортами розігрійте пісок або суміш піску з сіллю. У турку насипте цукор, карамелізуйте його.
  2. Додайте до цукру прянощі, каву, сіль та залийте водою. Занурте турку в пісок і чекайте, поки над кавою не підніметься пінка.
  3. Вийміть каву з піску, дайте настоятися. Кава по-арабськи зі спеціями готова.

Латте

iStock-475563084

Інгредієнти для латте (на 3 склянки):

  • зварена міцна кава з зерен сильного обсмажування – 225 мл
  • молоко – 450 мл

Як приготувати латте

  1. Молоко закип’ятити. Третину молока збийте в щільну піну за допомогою френч-преса. У високу склянку влийте третину молока, яке залишилася незбитою. Викладіть 2 ст. л. молочної піни.
  2. Обережно влийте каву. На каву викладіть ще 2 ст. л. молочної піни і долийте зверху молоко, що залишилося.
  3. На останній молочний шар викладіть молочну піну, що залишилася. Прикрасьте латте какао-порошком або корицею.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Алкогольний коктейль з кавою

5 кавових коктейлів для спекотнього літа

Як виглядая чашка кава в різних країнах світу