Абрикосове варення

Все буде смачно

5965dda29fcb8_img_b484f68a8cc711d81fac0b8fb379948d

Інгредієнти для абрикосового варення:

  • Абрикоси1 кг
  • Цукор800 г
  • Вода200 мл
  • Ядра абрикосових кісточок6 шт.
  • Лимонна кислота1 ч. л.

Як приготувате абрикосове варення

  1. Абрикоси вимити, обережно вийміть кісточки, м’якоть проколіть. Кісточки просушіть, розколіть і вийміть ядра.
  2. Ядра висушити в духовці. Абрикоси покладіть в каструлю з широким дном. Цукор з водою нагрійте в сотейнику, поки він не розчиниться.
  3. Доведіть сироп до кипіння і відразу ж залийте ним абрикоси. Дайте охолонути, потім обережно зливайте сироп, знову прокип’ятіть і залийте абрикоси. Повторіть так три рази.
  4. У варення додайте очищені ядра кісточок абрикосів і лимонну кислоту. Прокип’ятіть варення 1 хвилину, закрутіть в стерилізовані банки.