Компот із червоної смородини та малини

Все буде смачно

Інгредієнти:

Червона смородина250 г

Малина250 г

Цукор250 г

Сіль60 г

Лимонний сік12-15 мл

Як приготувати компот з червоної смородини та малини

1. Червону смородину добре промийте і очистіть від гілочок.

2. Малину потримайте в сольовому розчині.

3. У киплячу воду опустіть ягоди. Варіть 5-7 хвилин після повторного закипання.

4. За 1-2 хвилини до повної готовності додайте лимонний сік.

5. Вимкніть вогонь і додайте цукор. Розмішайте.

6. Перед вживанням дайте компоту настоятися 1-2 години.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖПокроковий рецепт торта “П’яна вишня”

 

Важливо! Якщо ви хочете закатати компот, то промиті й очищені від гілочок ягоди викладіть на дно простерилізованій банки. Засипте ягоди цукром, додайте лимонний сік. Залийте окропом і відразу ж закочуйте банку. Щоб кришки не здувалися і не злітали, відразу після закачування переверніть банку шийкою вниз, укутайте ковдрою або рушником і залиште на ніч.