Варення з чорниці: класичний рецепт

Все буде смачно

Ось і настала середина літа, а це означає, що саме час запастися вітамінами! На зміну полуниці, черешні та вишні прийшла не менш корисна ягода – чорниця. Пропонуємо вам простий рецепт смачного чорничного варення.

480x320_J3YjaDNCE6ONw4Dq4oj8lJk38TXLJgc2

Чорничне варення – смачне доповнення до десертних страв. Його люблять як найменші ласуни, так і їх батьки. Також варення може служити начинкою для пирогів та іншої випічки.

Інгредієнти для приготування варення з чорники:

  • 1 кг чорниці;
  • 1,5 кг цукру;
  • 300 г води;
  • 1/2 чайної ложки лимонної кислоти.

iStock-109147678

Як приготувати варення з чорники:

Крок 1

Ретельно промийте ягоди;

Крок 2

Опустіть чорницю у киплячу воду і залиште на 3 хвилини. Після цього злийте все, що спливло, а ягоди, які залишились, промийте ще раз;

Крок 3

Засипте ягоди цукром і залиште на 2 години, щоб виділився сік. Час від часу перемішуйте їх;

Крок 4

Після того, як з’явиться сік, поставте каструлю з чорницею на невеликий вогонь і проваріть 20-30 хвилин, прибираючи пінку;

Крок 5

В кінці додайте лимонну кислоту;

Крок 6

Готове варення розлийте у стерилізовані банки і закатайте їх;

Крок 7

Переверніть банки і поставте охолоджуватися. Зберігайте їх при кімнатній температурі.

Тепер у вас є своя порція вітамінів, якою можна поласувати у будь-який час. Смачного!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Покроковий рецепт торта “П’яна вишня”