PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Йоші Фудзівара навчить готувати суші

Все буде смачно

Цього вікенду на вас чекають два майстер-класи від шеф-кухаря Йоші Фудзівари, який понад 30 років годує всю Європу і США кращими у світі суші.

Суші – традиційна страва японської кухні. Їх готують з рису, риби та водоростей. Скручувати роли в Японії почали ще у XVII столітті. Але автором сучасного їх виду вважається токійський кухар Йохей Ханай. У XIX столітті він став використовувати замість маринованої риби сиру. Всесвітньо популярними суші стали 30 років тому – сьогодні неможливо уявити місце, де не було б хоч одного суші-бару. Все більше шанувальників японської кухні і в Україні. Існують навіть особливі українські роли, де замість водоростей використовують сало.

Sushi_0018«Дійсно, суші стали символом Японії, – каже Йоші Фудзівара. – Хоча треба визнати, що прототипи суші були придумані в Китаї майже півтори тисячі років тому. Саме слово «суші» означало тоді не страву, а мистецтво зберігання риби. Її солили, засипали рисом і під пресом залишали на кілька місяців. Правда, рис після цього викидалитільки через кілька століть люди виявили, що він ідеально підходить до солоної риби».

Дивіться шоу «Все буде смачно!» 8 і 9 липня о 9 ранку на СТБ, і ви навчитеся готувати справжні японські суші!