Солоні огірки

Все буде смачно

595dfe3736ad4_Bezymyannyy

Інгредієнти (на трилітрову банку):

1,5 кг свіжих огірків засолювальних сортів

2 молодих листків хрону

5 листів вишні

5 листів смородини

1 пучок кропу

2 лаврових листочка

5 кульок запашного перцю

2 зубчики часнику

100 г морської солі

3 л води (бутильованої, джерельної або фільтрованої)

Готуємо солоні огірки:

1. Замочіть огірки у воді мінімум на годину. На дно чистої банки без сколів і тріщин покладіть листя хрону, вишні і смородини, гілочку кропу. Щільно укладіть великі огірки. Вони повинні розташовуватися вертикально.

2. Зверху покладіть огірки поменше. Потім накрийте їх листочками хрону, вишні і смородини. Додайте часник, перець, лавровий лист, сіль.

3. Залийте холодною очищеною водою. Закрийте банку капроновою кришкою і гарненько струсніть, щоб сіль розчинилася.

4. Відправте на три доби у тепле темне місце, злегка прикривши кришкою.

5. Після чого зберіть піну з банки. Злийте розсіл в окремий посуд, додайте 100 мл води і кип’ятіть близько 5 хвилин. Зніміть піну.

6. Присипте огірки гірчицею або покладіть її, попередньо загорнувши в чисту білу бавовняну тканину.

7. Не поспішаючи залийте огірки киплячим розсолом до краю горла банки, загорніть стерилізованою кришкою. Переверніть догори дном і перевірте, щоб з-під кришки не текло і не шипіло.

8. Укутайте банки старим пальто або ковдрою і залиште остигати.

9. Зберігайте консервацію в темному прохолодному місці.