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
Як вибрати якісні помідори? | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Як вибрати помідори?

Все буде смачно

Далеко не всі вирощують томати у себе на грядках – більшість людей купують овочі на ринках і в магазинах. Саме тому важливо правильно вибирати помідори, щоб страви з них виходили смачними і корисними.

Всі помідори можна умовно поділити на дві групи:

Грунтові – смачні і корисні, вирощені у відкритому грунті.

Тепличні – погані і шкідливі для здоров’я, вирощені на «гідропоніці»(штучному ґрунті) за допомогою нітратів і інших речовин.

Відрізнити їх легко. Грунтові помідори завжди пахнуть! Потріть плід пальцем, і якщо запах ледь виражений – використовувалися нітрати. Грунтові помідори мають красиву, але не ідеальну форму. Якщо овоч виглядає, як з картинки, задумайтеся про його натуральність.

Уважно огляньте і помацайте помідор. Він повинен бути м’яким, але в той же час пружним, мати рівномірний червоний колір, а шкірка повинна бути гладенькою, без тріщин та інших пошкоджень. Плями і тріщини означають, що такі помідори обробляли хімікатами, щоб вони швидше виросли і були яскраво-червоними. Хоча всередині такі помідори ще можуть бути зеленими. Такі помідори на дотик тверді! Якщо ж колір неоднорідний, а наприклад, на боці плода є світла пляма – це говорить про те, що він був у тіні, і йому не вистачило сонця.

tomat_tytulnyy

Але мало вибрати якісний помідор, потрібно вміти вибрати правильний сорт, адже від цього залежить смак і вигляд вашої страви.

Всі помідори можна умовно поділити на 4 види сортів:

Товстошкірі з твердою м’якоттю

Вони відмінно підходять для в’ялення і фарширування, адже добре тримають форму і не перетворюються на кашу при термообробці. Це сорти «Вершки», «Багач», «Лонгутор»

Тонкошкірі з твердою м’якоттю

Ідеальні для консервації. Тонка шкірка дозволить маринаду просочиться всередину і зробити м’якоть помідора смачною. Але при цьому помідор збереже форму і не перетвориться на кашу. Це сорти «Санька», «Де Барао», «Яна».

Тонкошкірі з м’якою м’якоттю

Вони зазвичай м’ясисті, з невеликою кількістю насіння, підійдуть для приготування різних соусів, супів, запіканок, підлив. Це сорти «Дика роза», «Кардинал», «Биче серце».

Товстошкірі з м’якою м’якоттю

Вони так само часто використовуються для маринування. Помідор зберігає форму зовні, а зсередини лишається соковитим і м’яким. Крім того, такі томати відмінно підійдуть для тушкування. Це сорти «Ред хантер», «Лагідний», «Кристал».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Мариновані помідори