PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Що приготувати з курячого філе: 5 смачних рецептів

Все буде смачно

Куряче філе – економне і дієтичне м’ясо. Але якщо його просто відварити або посмажити, вийде досить прісна страва. Не знаєте, що такого цікавого приготувати зі звичайної грудки? Тоді рецепти страв на основі курячого філе від кулінарних експертів проекту «Все буде смачно!» стануть для вас приємним і смачним відкриттям.

Читайте також: Страви з кабачків – топ-5 найсмачніших рецептів

Куряча бастурма

maxresdefault

куряче філе – 500 г (2 шт.)

вино червоне напівсухе – 50 мл

паприка солодка мелена — 60 г

гострий червоний мелений перець — 0,5 г

чебрець – 2 г

розмарин – 4 г

часник – 1 зубчик

перець чорний мелений – 5 г  

мелене лаврове листя – 1 г

сіль – 160 г

Готуємо куряче філе:

1. Відріжте від філе зайві виступи, надаючи йому цілісності. Приготуйте суміш для засолювання. Додайте до солі мелений лавровий лист, чебрець і  розмарин, видавіть часник. Перемішайте.

2. Добре натріть м’ясо сумішшю. Викладіть суміш спецій на харчову плівку. Зверху викладіть філе, обліпіть його спеціями та загорніть у плівку. Поставте в холодильник на 1 добу.

3. Промийте філе та обсушіть. Викладіть філе у суміш паприки, червоного меленого перцю, чорного меленого перцю, чебрецю, розмарину і вина. Ретельно натріть м’ясо кашкою і загорніть у марлю.

4. Протягніть за допомогою голки кулінарну нитку через найтовстіше місце філе, відступаючи від краю 1,5 см. Обидва кінці нитки зв’яжіть між собою, щоб вийшла петля. Підвісьте бастурму в провітрюваному місці на 3 доби.

Курка під соусом Теріякі

kurinoe_file_v_souse_quotteriyakiquot_-42010

 

Читайте також: Страви з баклажанів – топ-5 найсмачніших рецептів

 

 

куряче філе – 250 г 

соєвий соус  – 60 мл

мірін або біле десертне вино – 60 мл

саке або біле сухе вино – 60 мл

цукор – 30 г

корінь імбиру – 30 г

кунжут – 30 г

солодкий болгарський перець – 150 г

Готовим курицу терияки:

1. У сковороді змішайте саке або біле сухе вино, мірін або біле десертне вино, соєвий соус та цукор. Доведіть суміш до кипіння, додайте подрібнений імбир. Проваріть соус до загущення.

2. Куряче філе підсмажте цілим шматком на пательні з усіх сторін до середньої готовності. Потім перекладіть м’ясо на пательню із готовим соусом «Теріякі» та смажте ще декілька хвилин, доки курка не набуде блискучого глянцевого кольору.

3. Готову курку поріжте на слайси, полийте киплячим «Теріякі», присипте кунжутом. Подавайте із обсмаженими на пательні різнокольоровими шматочками болгарського перцю.

 Енчіладас з куркою

enchiladas

куряче філе – 500 г (2 шт.)

лаваш тонкий – 2 шт.

сир твердий – 200 г

помідори – 2 шт.

цибуля – 1 шт.

часник — 3 зубчики

перець чилі – 1 шт.

перець червоний мелений – 1,5 г

кінза —7 гілочок

перець чорний мелений  – 1,5 г

цукор – 4 г

олія – 70 мл

сметана – 40 мл

сіль – 8 г

Готуємо енчіладас з куркою:

1. Порізане кубиками філе обсмажте впродовж 10 хв. Додайте червоний мелений перець і перемішайте. Зніміть філе з вогню та  додайте до нього сметану.

2. Для томатного соусу обсмажте впродовж 3 хв. порізану кубиками цибулю, додайте подрібнений перець чилі та розчавлений часник. Додайте нарізані кубиками помідори без шкірки. Приправте сіллю, цукром і чорним меленим перцем. Пасеруйте ще 5 хв.

3. Лаваш наріжте на 4 прямокутники. На один край кожного викладіть начинку, а зверху – дрібку тертого сиру та нарізаної кінзи. Скрутіть з лавашів рулетики.

4. На дно форми для запікання викладіть половину соусу. Викладіть рулетики швом донизу, впритул один до одного, та полийте соусом. Поставте в розігріту до 180°C духовку на 10 хв.

Курячий попкорн

148466_shutterstock_36456997

Читайте також: Що приготувати на вечерю – топ-5 страв

куряче філе – 500 г (2 шт.)

часник – 1 зубчик

перець червоний мелений – 1 г

перець чорний мелений – 3 г

сіль – 10 г

борошно – 50 г

крохмаль – 50 г

сметана – 100 мл

олія – 350 мл

лід – 6 кубиків

горілка – 35 мл

Готуємо курячий попкорн:

1. Філе наріжте шматочками. Змішайте в мисці чорний мелений перець, сіль, червоний мелений перець та пропущений через прес часник. Обкачайте шматочки м‘яса в мисці зі спеціями. Маринуйте 15 хв.

2. Для  кляру – змішайте в мисці  борошно, крохмаль, чорний мелений перець, сіль, сметану, горілку та лід.

3. Шматочок м’яса занурте у кляр та викладіть у сотейник з розігрітою олією. Обсмажуйте впродовж 3-5 хв.

Салат-желе

image-1da926565903418f4d0ceea2bbba755c8afc32300b908191ce438063416f35cb-V

Читайте також: Смачні салати – топ-5 рецептів для літа

куряче філе – 500 г (2 шт.)

яблуко – 1 шт.

картопля – 2 шт.

горошок зелений – 200 г

морква – 1 шт.

желатин – 40 г

огірки мариновані – 4 шт.

яйця – 6 шт.

сметана (25%) – 250 мл

гірчиця – 20 мл

сіль – 15 г

цукор – 4 г

чорний мелений перець – 4 г

перець духмяний горошком – 3 шт.

лаврове листя – 2 шт.

лимонний сік – 5 мл

Готуємо салат-желе:

1. Киньте в окріп з лавровим листям та горошинами духмяного перцю моркву, порізану кубиками. Через 5 хв. додайте картоплю і варіть ще 5 хв. Готові кубики відкиньте на друшляк. Відлийте трохи бульйону – аби остигав.

2. Розріжте  філе поперек волокон на 3 частини та додайте до овочевого бульйону. Готове м’ясо дістаньте шумівкою та зніміть бульйон з вогню.

3. Обчищене та нарізане кубиками яблуко полийте лимонним соком.

4. Желатин залийте остиглим бульйоном на 5 хв.

5. Для сметанно-гірчичного соусу виделкою перетріть варений жовток, додайте  сметану, гірчицю, цукор і сіль. Збийте виделкою.

6. Процідіть желатин через сито просто в гарячий бульйон.

7. Змішайте у великій мисці зелений горошок, порізане кубиками куряче філе, порізані кубиками мариновані огірки, яблуко, картоплю, моркву.

8. Викладіть соус у бульйон з желатином і перемішайте. Залийте бульйоном салат і перемішайте.

9. Викладіть у форму, застелену плівкою, половину отриманої маси.

10. Посередині уздовж форми викладіть варені яйця так, щоб вузька частина одного яйця торкалася широкої частини іншого.

11. Поверх яєць викладіть другу половину рідкого салату. Щільно накрийте желейну масу кінцями харчової плівки та поставте в холодильник на 4-5 годин.