PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

5 оригінальних страв з помідорів

Все буде смачно

Влітку свіжі помідори найчастіше додають до салатів. Однак кулінарні експерти проекту «Все буде смачно!» рекомендують приготувати з помідорів 5 оригінальних і дуже смачних страв.

Читайте також: Страви з баклажанів – топ-5 найсмачніших рецептів

Томатне желе

 16735_1-575x380

червоні помідори – 130 г

рожеві помідори – 130 г

жовті помідори – 130 г

курячі кістки – 500 г

перець чилі – 10 г

желатин – 10 г

червоне сухе вино – 50 мл

чорний мелений перець – 2 г

сіль – 5 г

Готуємо томатное желе:

1. У сотейнику змішайте відварений на курячих кістках бульйон, скибочки помідорів без шкірки, слайси перцю чилі, червоне сухе вино, сіль, чорний мелений перець. Доведіть суміш до кипіння, остудіть 5 хвилин.

2. Розчиніть желатин у теплій воді та додайте його до теплого бульйону з помідорами.  У красиві келихи викладіть скибочки помідорів, залийте їх рідиною із желатином та залиште у холодильнику до застигання.

Помідорні оладки

 77e77d2b051e085dd6e63c1327dd2797

Читайте також: Страви з кабачків – топ-5 найсмачніших рецептів

помідори – 500 г

петрушка – 5 гілочок

кріп – 5 гілочок

яйце – 1 шт.

борошно – 250 г

сода – 6 г

цукор – 25 г

сіль – 5 г

чорний мелений перець – 2 г

олія – 40 мл

Готуємо помідорні оладки:

1. Помідори очистіть від шкірки та подрібніть у однорідну масу. Додайте до неї яйце, сіль, чорний мелений перець, подрібнену петрушку та кріп, а також окремо змішане із цукром борошно. Перемішайте.

2. Потім присипте тісто дрібкою соди, перемішайте та залиште на 15 хвилин. Обсмажуйте оладки на розжареній пательні по дві хвилини з кожного боку.

Помідорне масло

dried-tomato-paste-skromni-4_zps76852170

помідори – 650 г

вершкове масло – 200 г

базилік свіжий – 4 гілочки

орегано мелений – 2 г

чорний мелений перець – 2 г

сіль – 5 г

Готуємо помидорное масло:

1. Скибочки помідорів без шкірки та насіння викладіть на деко, присипте чорним перцем та запікайте у духовці впродовж 20 хвилин за температури 180 °C.

2. У блендері подрібніть листя базиліку, охолоджені скибочки помідорів та вершкове масло. Додайте сіль та орегано, перемішайте.

Помідори по-арабськи

Безымянный

Читайте також: Що приготувати з курячого філе

помідори – 1,5 кг

телятина (лопатка) – 500 г

цибуля ріпчаста – 1 шт.

яблуко – 1 шт.

перець чилі – 3 шт.

томатна паста – 20 мл

цукор – 25 г

чорний мелений перець – 2 г

червоний мелений перець – 1 г

зіра – 6 г

олія – 20 мл

сіль – 12 г

Готуємо помідори по-арабські:

1. Зробіть на помідорах по три поперечних надрізи, не доходячи до місця кріплення плодоніжки на 1 см.

2. Пропустіть через м’ясорубку телятину, цибулю та яблуко. Додайте мелену зіру, сіль, чорний мелений перець, червоний мелений перець. Перемішайте фарш та відбийте. Потім скатайте із фаршу кульки та вкладіть їх у розрізи помідорів.

3. Змастіть форму олією, викладіть в неї фаршировані помідори. Залийте страву сумішшю води, томатної пасти, солі, чорного меленого перцю і цукру. Зверху покладіть цілі перчини чилі.

4. Запікайте помідори у духовці, розігрітій до 180°C, упродовж 30 хвилин. Потім збільште температуру до 250°C та запікайте страву ще 10 хвилин.

Томатна піца-торт з млинців

109651_36498nothumb500

помідори – 500 г

борошно – 200 г

яйця – 2 шт.

молоко 2,5% – 200 мл

шинка – 200 г

ріпчаста цибуля – 120 г

твердий сир – 150 г

сало – 50 г

вершкове масло – 20 г

сода – 3 г

лимон – 1 шт.

часник  – 1 зубчик

орегано – 2 г

сіль – 10 г

цукор – 33 г

перець чорний мелений – 2 г

олія – 80 мл

Готуємо томатну піцу-торт з млинців:

1. Приготуйте млинці. Збийте яйця, змішайте їх з молоком, сіллю, цукром, чорним меленим перцем, олією та борошном. Погасіть соду лимонним соком і також додайте в тісто.

2. Змастіть пательню шматочком сала. Обсмажуйте млинці з обох боків до рум‘яності.

3. Для соусу – очищені від шкірки помідори наріжте кубиками. Тушкуйте їх на пательні разом із дрібно нарізаною цибулею та часником. Додайте цукор, сіль, чорний мелений перець та орегано.

4. Змастіть млинці соусом, потім викладіть на них слайси шинки, присипте натертим сиром та згорніть рулетиками. Ножем підрівняйте рулети та розріжте кожен на три однакові частини.

5. У форму для запікання вилийте соус, що залишився. Щільно, стовпчиками, викладіть рулети з млинців. Зверху присипте їх тертим сиром. Випікайте у духовці, розігрітій до 200°C, впродовж 15 хвилин.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як вибрати помідори?