Поради фермерів: як вибрати фрукти і ягоди?

Все буде смачно

Краще за всіх у виборі стиглих, солодких і ароматних літніх фруктів та ягід розбираються, звичайно, самі ж фермери, які вирощують ці вітамінні бомби, перетворюючи літо на найсмачнішу пору року.

Полуниця

У стиглої полуниці рівномірний червоний колір без цяток і вкраплень.

Хвостик зелений, тримається міцно.

Ягода пружна і ароматна – саме на смачний запах варто орієнтуватися при виборі полуниці.

iStock-546436162

Диня

Диня повинна пахнути динею, а не травою.

Якщо натиснути на диню пальцем – з’явиться вм’ятина, яка швидко зникне.

Якщо шльопнути диню долонею, звук повинен бути глухим.

Плодоніжка у стиглої дині зів’яла, але не суха.

iStock-489489636

Інжир

Інжир повинен бути сухим, гладким, без пошкоджень шкірки.

На дотик якісний інжир, як кінчик носа, – потрібно просто торкнутися спершу свого носа, а потім – плода.

У інжиру не повинно бути кислуватого запаху.

iStock-492427678

Малина

Ягоди малини повинні бути цілими, без соку від тисняви.

Запах у свіжої стиглої малини приємний і яскраво виражений, без кислятини.

Кожна малинка повинна бути одного кольору, без вкраплень і червоточин.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Холодний вівсяний торт з малиною

iStock-510162564

Авокадо

Колір стиглого плода – блискучий від зеленого до коричневого.

Якщо надавити на авокадо, з’явиться вм’ятина, яка зникне через кілька секунд.

Якщо потрясти авокадо – почується звук кісточки.

iStock-471663983

Ананас

Стиглий і якісний ананас завжди пружний, без вм’ятин і тріщин.

Підстава ананаса має бути вологою.

Якщо клацнути по ананасу пальцем – звук повинен бути дзвінким.

Верхній лист “шапочки” легко відділяється від плода.

iStock-533581188 (1)

Виноград

Ягоди повинні бути без нальоту і пропускати світло, якщо через них подивитися на сонце.

Гроно якісного винограду велике і важке, без лисин.

Якщо струсити гроно, кілька ягід повинні відпасти. Це означає, що виноград стиглий.

iStock-608509464

Абрикоси

На рівномірному забарвленні абрикоса допустимі червонуваті вкраплення.

Фрукт повинен бути без зморшок і западин, тріщин і плям.

Кісточка стиглого абрикоса легко відділяється від плоду, не вириваючи м’якоть.

iStock-603180520

Манго

Ознака ідеальної стиглості манго – темні цятки на блискучій шкірці.

Плід манго сухий, важкий, тугий, щільний.

Запах стиглого манго посилюється ближче до хвостика.

iStock-626959030

Персики

Якщо стиснути стиглий персик в долоні, він буде пружинити.

Занадто яскрава шкірка – ознака використання хімікатів при вирощуванні.

М’якоть у стиглих персиків рожева і біла – це ознака солодощі. Якщо м’якоть жовта – це запашна ознака.

Біля стиглих персиків завжди літають бджоли і оси.

iStock-624129460

Апельсини

З двох апельсинів більш стиглий той, який відчутно важчий.

У солодких апельсинів є специфічний “пупок” в підставі.

Велика кількість пір на кірці – ознака стиглості.

Шкірка стиглого апельсина легко чиститься.

iStock-178401254

Кавун

Хвостик стиглого кавуна сухий і жовтуватий, а шкірка блискуча – без нальоту і пошкоджень.

Якщо пляма на кавуні жовта або помаранчева – він стиглий.

При постукуванні кавун видає дзвінкий звук.

Ознака ідеально стиглого кавуна – так звана “бджолина павутинка”.

iStock-529143066