Рис з овочами

Все буде смачно

5950e6f4eda32_smazheniy ris z yaycem

Рис довгозернистий – 300 г

Соняшникова олія – 2 ст. л.

Лимонний сік – 1 ст. л.

Сіль – 2 ч. л.

Болгарський перець – 1 шт.

Середня морква – 1 шт.

Заморожена кукурудза – 100 г

Заморожений зелений горошок – 100 г

Шампіньйони – 100 г

Чебрець для декору

Готуємо рис:

1. Рис промийте спочатку в теплій воді, потім – у гарячій, поки вода не стане прозорою.

2. Налийте воду в каструлю. Додайте сіль. Висипте рис у воду.

3. Накрийте кришкою і не відкривайте до кінця варіння.

4. Варіть рис на великому вогні, поки не закипить, потім зменште вогонь до мінімуму і варіть ще 20 хв.

5. Коли рис буде готовий, погасіть вогонь, відкрийте кришку і додайте соняшникову олію.

6. Перемішайте рис і накрийте вафельним рушником, щоб увібрати зайву вологу.

Готуємо овочі:

1. Поставте глибоку сковороду на вогонь, налийте олію.

2. На розігріту сковороду висипте нарізані перець, печериці, моркву, розморожений горошок і кукурудзу.
Обсмажте 5 хв. до скоринки.

3. Потім до овочів налийте півсклянки води, посоліть, поперчіть і тушкуйте 10 хв.