Вустерський соус від Ектора Хіменес-Браво

Все буде смачно

8bc177c4d434e25693bfada250f96ded1

Ріпчаста цибуля – 1 шт.

Часник2 зубчики

Імбир1,5 см кореня

Анчоус1 шт.

Перець чорний горошком1 ч. л.

Зерна гірчиці3 ст. л.

Сіль3 ст. л.

Карі0,5 ч. л.

Кориця0,5 ч. л.

Мелений червоний перець (гострий) – 0,5 ч. л.

Гвоздика1 ч. л.

Кардамон0,5 ч. л.

Оцет2 скл.

Цукор4 ст. л.

Соєвий соус0,5 скл.

Вода100 мл + 2 ст. л.

Тамаринд (паста) – 1/4 скл.

Готуємо вустерський соус:

1. Замочіть цибулину на півгодини в розчині оцту і води, потім подрібніть. Також подрібніть часник.

2. На марлю, складену в декілька шарів, викладіть цибулю, часник, гірчицю, червоний і чорний перець, корицю, гвоздику, імбир та кардамон.

3. Зав’яжіть мішечок, покладіть в каструлю, додайте соєвий соус, оцет, цукор, тамаринд, воду і поставте на вогонь. Цю суміш доведіть до кипіння, потім залиште на слабкому вогні на 30 хвилин.

4. Через деякий час додайте в каструлю з соусом каррі, порізаний анчоус, воду, сіль. Проварити 1 хвилину. Зніміть з вогню і остудіть.

5. Потім мішечок зі спеціями перекладіть в скляну банку, туди ж вилийте вміст каструлі. Закрийте кришкою, поставте в холодильник. Кожен день віджимайте мішечок, а соус – ретельно перемішуйте.

6. Через тиждень приберіть мішечок, розлийте готовий вустерський соус з пляшок. Зберігайте в холодильнику.