PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Салат з сьомгою від Ектора Хіменес-Браво

Все буде смачно

salat_iz_slabosolenoi_semg8i-50945

Латук – 1 пучок

Айсберг – 1 качан

Помідори черрі15 шт.

Яйця3 шт.

Оцет1 ст. л.

Слабосолона сьомга150 г

Лимоннопармезановый соус:

Лимони2 шт.

Сир пармезан150 г

Оливкова олія – ¾ скл.

Сіль, перець

Готуємо салат з сьомгою:

1. Салатне листя промийте, замочіть в мисці з холодною водою, потім обсушіть, порвіть на шматочки. Томати розріжте навпіл.

2. Приготуйте яйце-пашот. Для цього закип’ятіть в каструлі воду, додайте оцет. Висота води – 5 см. Яйце збийте в чарку або келих. Ледь киплячу воду добре розмішайте ложкою, щоб утворився вир, і акуратно вилийте яйце. Через 2 хвилини викладіть шумівкою в піалу з холодною водою на кілька секунд, потім – на кухонний рушник, дайте просохнути.

3. Щоб приготувати соус – натріть шкірку лимонів для одержання цедри, вичавіть сік. Натріть сир пармезан. Збийте все у блендері, поступово вливаючи оливкову олію. Додайте сіль і перець.

4. Змішайте салатне листя з соусом, викладіть на блюдо. Розкладіть помідори, зверху на салат – тонкі скибочки сьомги і яйце-пашот.