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
Компот з малини: простий рецепт консервації | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Малиновий компот: рецепт консервації на зиму

Все буде смачно

595623d9de3dc_iStock-625232106

Інгредієнти:

Червона смородина – 250 г

Малина – 250 г

Цукор – 250 г

Сіль – 60 г

Лимонний сік – 12-15 мл

Готуємо малиновий компот:

1. Червону смородину добре промийте і очистіть від гілочок. Малину потримайте в сольовому розчині. У киплячу воду опустіть ягоди. Варіть 5-7 хвилин після повторного закипання. За 1-2 хвилини до повної готовності додайте лимонний сік. Вимкніть вогонь і додайте цукор. Розмішайте. Перед вживанням дайте компоту настоятися 1-2 години.

2. Якщо ви хочете закатати компот, то промиті й очищені від гілочок ягоди викладіть на дно простерилізованій банки. Засипте ягоди цукром, додайте лимонний сік. Залийте окропом і відразу ж закочуйте банку. Щоб кришки не здувалися і не злітали, відразу після закачування переверніть банку шийкою вниз, укутайте ковдрою або рушником і залиште на ніч.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Простий рецепт ягідного смузі

Правила закачування компоту на зиму

Є кілька способів стерилізації банок. Один з найпростіших – духовка. Достатньо поставити банку на решітку в духовку шийкою вниз при температурі 160 градусів на 5-10 хвилин – і вона готова для консервації. А для кришки досить і 30 секунд – інакше вона розплавиться, а гумка погнеться.

Ягоди для закачування варити не потрібно. Їх потрібно залити окропом і відразу закатати. За ті кілька тижнів або місяців, які ягоди будуть у воді в банці, компот прекрасно настоїться і буде насиченим і ароматним.

Ми не варимо компот, тому всі інгредієнти можна додавати відразу. А ось пропорції води і ягід, а також кількість цукру універсальні для всіх ягідних компотів. Компот можна закочувати відразу – гарячим. Тому що конденсат, який утворюється на внутрішній стороні кришки, – просто змішається з компотом без будь-якої шкоди.

Після закачування перевертайте банку і ставте її шийкою вниз. Так ми прибираємо повітря між кришкою і рідиною. А саме гаряче повітря від компоту зазвичай виштовхує і зриває кришки з консервації. Завдяки цій простій дії, ви не зіпсуєте жодної консервації.

Потім необхідно укутати банку чимось теплим. Головне – зберегти температуру всередині банки максимальною якомога довше. Тому що ягоди інтенсивно віддають сік і аромат тільки в гарячій рідині. Якщо банка швидко охолоне, то ягоди не встигнуть настоятися. Компот буде майже позбавленим смаку, блідим і водянистим. В такому теплі дайте постояти банкам 1-2 дня.

Дивіться відео приготування малинового компоту на зиму!