ТОП-3 рецепти пасти на кожен день

Все буде смачно

Італійська паста – ситна і смачна страва, яка до того ж швидко готується (а якщо купити спагетті в магазині і не возитися з тістом самостійно, то вийде ще швидше). Нижче ми зібрали три рецепти класичних італійських страв: пасти Карбонара, пасти Болоньєзе і пасти з соусом песто.

Паста Карбонара

iStock-465142132

тісто:

Борошно – 200 г

Яйце – 2 шт.

Рослинна олія – ​​2 ч. л.

Вода – 2 ст. л.

паста карбонара:

Тісто – 300 г

Бекон – 200 г

Яйця – 4 шт.

Пармезан – 200 г

Вершки – 40 г

Оливкова олія 1 ст. л.

Сіль – 1 ст. л.

Перець чорний мелений

Готуємо пасту карбонара:

1. Робимо тісто. Висипаємо борошно гіркою на стіл. У борошні робимо воронку, розбиваємо в неї яйця, додаємо рослинне масло, воду, щіпку солі. Тісто інтенсивно замішуємо руками до утворення пружної маси, яка не прилипає до рук. Ставимо тісто настоюватися до холодильника на 20 хвилин.

2. Готуємо пасту «Карбонара». Каструлю з водою і сковороду ставимо на вогонь. Нарізаємо кубиком бекон, натираємо сир пармезан на дрібній тертці, відокремлюємо жовтки від білків. В окремій мисці змішуємо вершки, тертий сир і жовтки.

3. Розкачуємо тісто в тонку прямокутну пластину і нарізаємо її гострим ножем на довгі смужки (0,5 см в ширину). У киплячу воду викладаємо пасту на 3 хвилини. Одночасно на сковороді обсмажуємо бекон. Зливаємо воду з каструлі. Готову пасту викладаємо в сковороду до бекону, перемішуємо і обсмажуємо. Пасту з беконом викладаємо в миску з жовтками, сиром і вершками. Все ретельно перемішуємо. Паста готова.

Паста Болоньєзе

iStock-585770860

300 г спагетті

1 головка цибулі

1 стебло селери

1 морква

200 г фаршу яловичого

200 г фаршу свинячого

1 банка томатів у соку

3 зубчики часнику

Готуємо пасту болоньєзе:

1. Обсмажуємо на оливковій олії до м’якості: спершу нарізану цибулю, через хвилину – нарізану селеру, через ще 2 – нарізану моркву.

2. Тушкуємо м’ясо у власному соку до тих пір, поки вода не википить, а м’ясо не підрум’яниться.

3. Варимо спагетті в підсоленій воді. Поки паста вариться, змішуємо м’ясо з овочами, додаємо помідори з соком і варимо на повільному вогні 40-60 хв. У самому кінці додаємо часник.

Паста з соусом Песто

iStock-592402674

3/4 склянки листя базиліка

1/2 склянки тертого пармезану

3 ст. л. кедрових горішків

2 зубчики часнику

сіль

перець

1/3 склянки оливкової олії

1/3 склянки жирних вершків

2 ст. л. масла

340 г спагетті

2 помідори

Готуємо пасту з соусом песто:

1. У блендер скласти базилік, часник, кедрові горіхи, тертий пармезан. Подрібнити, додати сіль та перець. Потім невеликими порціями влити оливкову олію. Добре перемішати.

2. У невеликій каструлі на середньому вогні нагріти густі вершки, додати вершкове масло, розтопити. У каструлю додати соус песто і перемішати.

3. Макарони відварити в підсоленій воді. Воду злити, пасту перекласти в глибоке блюдо, змішати з вершковим соусом песто. Додати нарізані кубиками помідори (за бажанням), ретельно перемішати.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Простий рецепт ягідного смузі

Класична кава в турці

Паелья з раками

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля