Як вибрати буряк?

Все буде смачно

На прилавках нерідко поруч зі здоровими і якісними коренеплодами буряків лежать підгнилі або вирощені в неправильних умовах з додаванням хімікатів. Тому перед тим,як купувати буряк, зверніть увагу на наступні характеристики.

Колір

Столовий буряк має темно-червону, бордову або червоно-фіолетову м’якоть. Купуючи буряк, трохи сковирніть шкірку, щоб переконатися, що всередині колір яскравий, а сам овоч соковитий і щільний.

Розмір

Середня маса буряків – 250-400 г. В діаметрі вони – 6-12 см. Якщо буряк має більший розмір, то його вирощували із застосуванням хімікатів.

iStock-493446908

Форма

Форма буряка – овально-куляста. Неправильна форма – занадто витягнута або горбата – теж ознака того, що в буряку багато нітратів, або його вирощували у неправильних умовах.

Зовнішній вигляд

Шкірка у буряка повинна бути тонкою, без наростів, пошкоджень і гнилі. Буряк хорошої якості на зрізі повинен мати рівний тон забарвлення. Біла серцевина, кільця або вкраплення – можуть говорити про те, що буряк вирощувався при посиленому добриві, а значить, в ньому підвищена кількість нітратів. Не соромтеся просити, щоб буряк розрізали.

iStock-508511603

І ще одна порада: не купуйте вимитий буряк, адже щоб змити землю з овочів, на виробництвах використовують хімічні речовини, які негативно впливають на здоров’я. Тому віддайте перевагу бурякам, на яких є залишки землі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Свекольный торт с ореховым кремом

Жаркое из свеклы и говядины

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля