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
5 крижаних напоїв для виживання в пекельну спеку | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

ТОП-5 крижаних напоїв для виживання в пекельну спеку

Все буде смачно

Коли влітку температура тримається за 30 градусів, нам весь час хочеться тільки одного: опинитися в кімнаті з працюючим кондиціонером – щоб охолодитися зовні, і випити крижаний напій – щоб охолодитися зсередини.

Крижаний чай

чай чорний, зелений

сік лимона

цукор

Заварити чай, але не дуже міцний. Остудити. Вичавити лимон, додати лід і цукор за смаком.

Щоб урізноманітнити класичний рецепт, можна використовувати замість звичайного льоду заморожені кубики соку.

iStock-178454038

Крижаний імбир

склянка окропу

2-3 см кореня імбиру (або половина ч. л. меленого)

сік лимона

мед

Імбир залити окропом (якщо берете свіжий – спочатку натерти). Дати настоятися чверть години.

Додати мед, кубики льоду і вичавити лимон – перемішати і охолодити.

iStock-513418375

Крижана м’ята

1,5 л води

3 лимона

пучок м’яти

цукор

Для початку потрібно віджати лимонний сік у воду, додати цукор і підігріти на плиті, помішуючи воду до повного розчинення цукру.

Перебиту в блендері м’яту додати до води і дати настоятися 15 хвилин.

Процідити напій. Додати кубики льоду і цілі листочки м’яти.

iStock-514065882

Крижане пиво

половина ванільної палички

5 запашних перців

3 квітки гвоздики

паличка кориці

1/4 ч. л. фенхеля

1/4 ч. л. білого перцю

3 ст. л. родзинок

3 фініка без кісточок

1 ст. л. кленового сиропу

1 ч. л. чорної патоки

1 ст. л. екстракту сассапареля (шукайте в аптеках)

4 склянки води

газована мінералка

Покладіть ваніль, запашний і білий перець, гвоздику, корицю, фенхель, родзинки і фініки в каструлю.

Додайте кленовий сироп, патоку і воду без газу.

Накрийте кришкою і доведіть до кипіння на середньому вогні.

Зніміть кришку, зменшіть полум’я і залиште потихеньку кипіти протягом півгодини.

Додайте екстракт сассапареля і кип’ятіть ще 5 хвилин, поки кількість рідини не зменшиться до 1,5 склянки.

Зніміть каструлю з вогню і дайте охолонути.

Процідіть масу через сито і охолодіть її.

Розлийте по високих келихах сироп (до чверті кожного).

Додайте 180-200 мл води з льодом.

iStock-685040192

Крижані фрукти

2 склянки апельсиново-мангового соку

1,5 склянки полуниці

мінеральна вода з газом

дольки апельсина

Налийте сік в каструлю, накрийте кришкою і доведіть до кипіння на середньому вогні.

Зніміть кришку і залиште кипіти 20 хвилин на повільному вогні, поки кількість рідини не зменшиться до 1,5 склянки.

Подрібніть полуницю в блендері.

Процідіть пюре через дрібне сито або марлю, намагаючись видавити більше рідини.

Змішайте полуничний сік і апельсиново-манговий сік – поставте в холодильник у герметичній ємності.

Наповніть келихи холодним сиропом на чверть кожен.

Додайте 150-180 мл охолодженої мінералки і перемішайте.

Прикрасьте коктейль дольками апельсина.

iStock-614240990