Який шоколад найякісніший?

Все буде смачно

Щоб вибрати в магазині якісний шоколад, потрібно звернути увагу на 5 характеристик.

Склад

До складу справжнього шоколаду обов’язково повинні входити (і бути вказані на упаковці) 4 основних компоненти: масло какао, какао терте, цукрова пудра, лецитин. Купуючи шоколад, звертайте увагу на процентний вміст какао-бобів. На пачці повинно бути вказано, що їх не менше 70%

Домішки

Багато великих виробників для економії грошей використовують в шоколаді замість масла какао, шкідливі трансжири – пальмову або кокосову олію. Тому уважно читайте етикетки і не купуйте шоколад з великим відсотком рослинних жирів і масел.

iStock-529140922

Зовнішній вигляд

Поверхня плитки повинна блищати, а колір повинен бути темним з червоно-чорним відливом. Шоколад, який зберігали в сирих приміщеннях, покривається біло-сірими “розводами”. Такий шоколад краще не їсти.

Термін зберігання

Найтриваліший термін зберігання у чорного шоколаду – до 1 року, молочний можна використовувати протягом 10 місяців, білий – не більше 30 днів. Ідеальна температура зберігання шоколаду від 12 до 20°C.

iStock-511733758

І найвірніший спосіб перевірити, чи дійсно шоколад хорошої якості, – це покласти невеликий шматочок на язик. Він моментально розтане, тому, що какао-масло тане вже при температурі +32 градуси. Шоколад з домішками буде танути довго і залишить після себе в’язкий сальний смак.

На сьогоднішній день найпопулярнішим в світі залишається молочний шоколад. Але в кулінарії краще використовувати чорний. Він має більш виражений смак і під час термічної обробки не збивається в грудки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Баранина в шоколаде

Трехъярусный шоколадный торт

Шоколадный чили

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля