Як вибрати ріпчасту, білу і червону цибулю?

Все буде смачно

Існують сотні сортів цибулі, але найпоширеніші – це ріпчаста, біла і червона.

Незважаючи на гостроту – в ріпчастій цибулі найбільше цукру (9-18%). Вона відмінно підходить для смаження, швидко карамелізується і набуває солодкуватого смаку.

iStock-525245611

У білій цибулі цукру менше, але також менше і ефірних масел, тому вона здається солодше ріпчастої. Біла цибуля швидко розварюється, тому її краще використовувати для приготування салатів.

Червона цибуля менш гірка, має ніжний смак і добре виглядає в якості прикраси. Її можна смажити і запікати. Завдяки тому, що вона не має яскраво вираженого аромату, її використовують для приготування десертів.

iStock-480134211

Смачні страви виходять з хороших і якісних продуктів. Тому, вибираючи цибулю на ринку або в магазині, уважно оглядайте цибулини – на них не повинно бути ніяких плям. Лушпиння і черешок повинні бути сухими, а сама цибулина твердою, без вм’ятин і пружних місць. Якщо ви стиснете в долоні цибулину і почуєте хрускіт, це гарная цибуля.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Луково-яблочный пирог

Окунь, запеченный на луковой подушке

Фаршированный лук по-грузински