PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Як вибрати якісну вівсянку?

Все буде смачно

Є два види вівсянки – крупа і пластівці, які відрізняються способом обробки.

Вівсяну крупу виробляють з нешліфованих зерен вівса, зовні вона нагадує рис. Через те, що вона не піддається тривалій обробці, в ній більше корисних речовин, вітамінів і мінералів. Але і варити таку крупу потрібно 40-60 хвилин.iStock-537316530

Найбільш поширений варіант – це вівсяні пластівці. Це відшліфований і сплющений овес. Пластівці бувають трьох видів: «Екстра», «Пелюсткові» і «Геркулес». Вони відрізняються ступенем обробки вівса.

Екстра – найтонші, майже прозорі – легко розварюються, їх досить просто залити окропом.

Пелюсткові – трохи товщі – варяться близько 3-5 хвилин.

iStock-675048854

І найкорисніші – тому що піддаються грубій обробці зерна – Геркулес. Вони ж і самі щільні. Варити їх потрібно – близько 8-10 хвилин.

Якщо любите ніжну вівсянку, то вибирайте пластівці «Екстра», а якщо любите більш щільну, то «Геркулес» або «Пелюсткові».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Овсяно-маковый торт

Холодный овсяный торт с малиной

Овсяный квас