Як вибрати якісну яловичину?

Все буде смачно

Вибираючи м’ясо, потрібно звертати увагу на колір, консистенцію і запах.

Якісний шматочок яловичини завжди радує красивими відтінками яскраво червоного кольору. У хорошій молодій яловичині жир білий і якщо його злегка підчепити пальцем – кришиться. Свіже м’ясо при натисканні пружинить, а ямка від пальця – швидко розгладжується. Аромат у свіжого м’яса легкий, приємний і ледь вловимий.

iStock-503817114

Є один дуже простий спосіб переконатися в тому, що перед вами якісний, свіжий і не підфарбований шматок м’яса. Просто промокніть м’ясо білої паперовою серветкою. Якщо відбиток має яскраво-червоний колір – м’ясо підфарбовували, щоб надати йому товарний вигляд. У нормі колір відбитка повинен бути блідо-рожевим. Таке м’ясо натуральне і свіже!

Якщо ви запаслися м’ясом про запас і зберігаєте його в морозилці, важливо знати, як правильно розморозити м’ясо. Ні в якому разі не треба розморожувати м’ясо у воді – воно віддасть всі соки та в готовому вигляді буде несмачним і сухим. Також краще не розморожувати при кімнатній температурі – від різкого перепаду температур м’ясо віддасть багато соку. Краще з вечора покласти потрібний вам шматочок в холодильник. При поступовому розморожуванні м’ясо зберігає більше соків.