Яка частина яловичої туші є універсальною?

Все буде смачно

iStock-587953150

Ми вже розповідали, як вибрати яловичину і як її правильно зберігати. Ще важливо знати, з якої частини туші слід готувати ту чи іншу страву.

Вирізка – чудовий вибір. Вона ніжна, не жирна, без сполучних тканин – ідеально підходить для всіх страв. Але дуже дорого коштує.

У шиї прекрасний смак, але в ній багато сухожиль. Якщо не хочете жувати шматочок кілька години – не смажте і не тушкуйте шию. Краще готувати з неї бульйони.

Грудинка – м’ясо з прошарками жиру. Її краще запікати, щоб страва вийшла соковитою, а не надто жирною.

Рулька містить багато желатину – для холодцю підходить ідеально.

Але чи є універсальна частина туші, яка має і ніжний смак, і підходить для багатьох страв, і коштує не дорого? Звичайно є – лопатка! Вона соковита, має невеликі прошарки жиру, майже не містить сполучних тканин. Лопатку можна смажити, тушкувати, запікати і варити. При цьому страви будуть соковитими і смачними!