PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Як швидко замочити і зварити квасолю?

Все буде смачно

Перед варінням квасолю потрібно обов’язково замочити. Це робиться, щоб квасоля була м’якою, але не тільки. У сирому і висушеному вигляді боби містять отруйні хімічні речовини, які можуть привести до отруєння. При замочуванні велика частина токсинів йде у воду, а ті, що залишаються, руйнуються після 10 хвилин термічної обробки.

Основна причина, по якій багато господинь не готують квасолю, – вони думають, що її потрібно замочувати на ніч. Але є спосіб, який скорочує час замочування в 10 разів, а сам час варіння – в два рази! На замочування піде всього 2 години, а на варіння білої квасолі замість години – всього 30 хвилин!

iStock-607255746

Потрібно замочити квасолю в окропі 1:4. Зверху на квасолі є щільна шкірка. Від високої температури вона розм’якшиться, вода швидше проникне в середину бобів, квасоля набагато швидше вбере вологу, після чого її можна буде відварювати.

Тепер потрібно додати до квасолі ¼ ч. л. звичайної соди. Шкірка у квасолі щільніша, ніж у інших бобових – наприклад, гороху або нуту, тому її потрібно додатково розм’якшити. Саме сода руйнує мікротріщини, які є на шкірці квасолі, після чого вода швидше проникає всередину. Ось така подвійна хитрість заощадить 10 годин вашого часу.

Отже, залийте квасолю окропом і додайте соду – вже через 2 години квасоля збільшиться в 2 рази. Воду, в якій замочувалася квасоля, потрібно обов’язково злити, а квасолю промити.