Сациві від Мікаеля Арояна

Все буде смачно

Novyj-risunok

Мікаель Ароян уже розповідав, як приготувати курчат табакаА тепер кулінарний експерт поділився рецептом страви, яка вражає своїм пікантним і ніжним смаком. Шматочки запеченої молодої курочки в запашному кремовому соусі – саме так виглядає справжній сациві!

Інгредієнти:

курка – 1 шт.

цибуля – 2 шт.

борошно – 1 ч. л.

винний оцет – 1,5 ст. л.

масло – 40 г

кінза – 1 пучок

хмелі-сунелі – 1 ч. л.

коріандр – 1 ч. л.

куркума – 1/2 ч. л.

сіль – 1/3 ч. л.

чорний мелений перець – 1/3 ч. л.

часник – 4 зубчики

волоські горіхи – 250 г

Готуємо сациві:

1. Наріжте курку на шматки і відваріть 40 хвилин на повільному вогні.

2. Розтопіть в духовці вершкове масло.

3. Дістаньте курку з бульйону. Покладіть її на деко, змастіть розтопленим маслом і поставте в духовку при температурі 180°С на 15 хвилин.

4. Налийте топлене масло на сковороду і розігрійте. Обсмажте на сковороді цибулю. Додайте роздавлені зубчики часнику, борошно і подрібнені волоські горіхи.

5. Перемішайте суміш, а потім подрібніть в блендері. Вилийте в сковороду, посоліть і додайте склянку бульйону.

6. Додайте спеції – хмелі-сунелі, коріандр, куркуму і перець. Влийте оцет і перемішайте.

7. Курку покладіть в соус і тушкуйте 5 хвилин. Зніміть з вогню.

8. Кінзу подрібніть і додайте до сациві.