Вареники з полуницею на пару

Все буде смачно

594292d95d788_iStock-540532010

кефір – 0,5 літра

просіяне борошно – 1 кг

сіль – 1 ч. л.

сода – 1 ч. л.

яйце

полуниця – 0,5 кг

Готуємо вареники з полуницею:

1. Розвести в кефірі сіль і соду, додати яйце і ретельно перемішати. Через сито просіяти в масу борошно. Замісити тісто – туге і еластичне, але не круте.Поставити на півгодини до холодильника.

2. Очистити і помити полуницю. Якщо ягоди великі, порізати на маленькі шматочки. Але краще взяти дрібну полуницю – тоді ягоди не потрібно буде різати і в процесі варіння вони не потечуть.

3. Відщипнути трохи холодного тіста і скачати ковбаску завдовжки 8 см. Розділити її на дві рівні частини. Кожну частину розкачати в кружок діаметром у 5 см і товщиною в 1,5 см.

4. На кружки викласти полуницю, посипати цукром. Зліпити вареники.

5. Закип’ятити воду в каструлі. Покласти вареники до металевого друшляка і встановити його на каструлю. Тримати вареники на пару близько 5 хвилин. Відразу після термічної обробки посипати вареники цукром, щоб вони не злиплися.