Торти без випікання: 7 смачних десертів з ягодами і фруктами

Все буде смачно

Щоб поласувати смачним десертом, не обов’язково довго місити тісто і стояти біля плити. Можна приготувати торти без випікання, додати свіжі літні фрукти з ягодами – і буде просто смакота! Десерти без випічки гарні тим, що швидко готуються, легко засвоюються і найголовніше – змушують гостей просити добавки…

Шоколадно-банановий торт

Для основи:

100-200 г печива
50-100 г вершкового масла

Для начинки:

2-3 банана
400 мл сметана або натуральний йогурт
100 мл молока
6 ст. л. цукровий пісок
3 ст. л. какао або 80-100 г темного шоколаду
10 г желатину

Приготування:

1. Желатин залити 100 мл води і залишити для набухання на час, вказаний на упаковці. Печиво поламати і покласти в чашу блендера або кухонного комбайна. Подрібнити його в крихту.

2. Вершкове масло розтопити, додати до крихти з печива і добре перемішати. Викласти масу на дно рознімної форми, розрівняти і добре утрамбувати. Прибрати в холодильник на 30 хвилин.

3. У каструлю налити молоко, додати цукровий пісок, набряклий желатин і какао. Нагрівати, постійно помішуючи, до повного розчинення желатину. Не кип’ятити. Зняти з плити.

4. Додати сметану або натуральний йогурт. Перемішати.

5. Банани очистити від шкірки, розрізати навпіл і викласти на основу. Акуратно, не поспішаючи, залити зверху шоколадною масою.

6. Прибрати в холодильник мінімум на 3 години для застигання.

Фруктово-ягідний торт

Вам знадобляться:

300 г бісквіта
0,5 л. сметани
1 стакан цукор
3 ст. л. желатину
ягоди і фрукти (полуниця, банани, ківі і т. д.)

Приготування:

1. Поламати корж на шматочки, відкласти.

2. Желатин залити 1/2 склянки холодної води і залишити на півгодини. Потім воду підігріти, щоб желатин повністю розчинився.

3. У цей час збити сметану і цукор і, помішуючи, поступово додати до них желатинову суміш. Дно глибокої миски вистелити харчовою плівкою (або пергаментом). Викласти шарами: фрукти/ягоди, потім шматочки бісквіта, знову шар ягід/фруктів і т. д.

4. Потім залити все сметанно-желатиновою сумішшю, приготованною раніше. Поставити фруктовий торт на 3-4 години в холодильник. Акуратно перевернути на велику тарілку і подавати.

Торт з арахісовим маслом

Вам знадобляться:

30 шоколадних печеньок
3/4 склянки цукру
6 ст. л. вершкове масло
1/2 л. кориці
100 г вершкового сиру
1/3 склянки арахісового масла
1 стакан збитих вершків

Приготування:

Подрібнити печиво в кухонному комбайні або вручну в поліетиленовому пакеті. Змішати печиво, розтоплене масло, 1/2 чашки цукру і корицю. Викласти цю суміш у форму, розподілити рівно по поверхні і прибрати на годину в холодильник. (Можна попередньо запекти протягом 7 хвилин в духовці). Збити арахісове масло, 1/4 чашки цукру, вершковий сир і вершки. Дістати корж з холодильника і викласти суміш на нього. Поставити в холодильник на 2-3 години. Прикрасити торт шоколадними цукерками або горіхами.

Сирний чізкейк

Вам знадобляться:

500 г сиру
1 банка згущеного молока
10 г швидкорозчинного желатину
2/3 склянки води (або молока)
250 г пісочного печива
100 г вершкового масла
ягідний соус для подачі

Приготування:

Печиво за допомогою блендера перемолоти в крихту. Вершкове масло розтопити, змішати з печивом, розтерти до однорідної крихти. Дно форми для випічки діаметром 21 см застелити папером. Викласти основу для чізкейку, щільно утрамбовувавши крихту з печива по дну і стінкам форми.

Желатин розвести в 2/3 склянки води, залишити на 10 хвилин. Потім поставити чашку з желатином в гарячу воду і, постійно помішуючи, повністю розчинити желатин. Сир змішати зі згущеним молоком. В отриману сирну масу влити желатин і ретельно збити все разом.

Викласти сирну масу на основу з печива, розрівняти. Форму накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 3 години для застигання. При подачі полити ягідним соусом або варенням.

Полуничний торт з крекерів

Вам знадобляться:

2 кг полуницы
500 г густих вершків
500 г крекерів
1 стакан цукру
50 г чорного шоколаду для прикраси
1 пакетик ванільного цукру

Приготування:

Полуницю відокремити від черешків, перебрати, добре промити проточною водою і залишити в друшляку, щоб стекла зайва вода. Після відкласти кілька ягід для прикраси торта, а решту порізати тонкими скибочками.

Вершки збити з цукром і ванільним цукром в густий крем. Розділити крекери на 4 рівні частини або на кілька частин за розміром страви, в якому буде готуватися торт.

У блюдо для приготування полуничного торта викласти перший шар крекерів, покрити збитими вершками, а на них викласти скибочки полуниці. Так повторити з усіма шарами. Верхній шар вершків прикрасити скибочками полуниці.

Шоколад поламати і розтопити в мікрохвильовій печі. Стежити за тим, щоб шоколад не закипів. Потім акуратно полити готовий полуничний торт з крекерів розтопленим шоколадом.

Молочне желе з шоколадом

Вам знадобляться:

750 г молока
150 г шоколаду
100 г цукрового піску
30 г желатину
ванілін за смаком

Приготування:

Замочити желатин в холодній кип’яченій воді в співвідношенні 1: 8 і залишити для набухання на 30-40 хвилин.

Шоколад натерти на крупній тертці і розчинити разом з цукром в гарячому молоці, ввести розчинений желатин, довести до кипіння, розлити у формочки й охолодити.

Перед подачею формочку з желе опустити на 1-3 секунди в гарячу воду, потім накрити тарілкою і перевернути, зняти формочку. Желе полити сиропом або прикрасити збитими вершками.

Рулет “Баунті”

Вам знадобляться:

200 г печива
100 мл води
20-100 г цукру (залежно від печива)
2 ст. л. какао
80 г кокосової стружки
80 г м’якого вершкового масла
60 г цукрової пудри

Приготування:

Печиво подрібнити в крихту, змішати з какао. У гарячій воді розчинити цукор, остудити. Потроху додавати воду в печиво і перемішувати, поки не вийде в’язке тісто. Кокосову стружку змішати з маслом і пудрою.

Масу з печива розкачати на харчовій плівці в прямокутник (не дуже товстий), зверху розподілити кокосову масу, згорнути рулетом і прибрати в морозилку на годину. Застиглий рулет порізати гострим ножем.

Як приготувати полунично-фісташковий торт