Вершковий соус від Мікаеля Арояна

Все буде смачно

 

9565-slivochno-chesnochnyy-sous-1

1. Візьміть сотейник. Поставте його на маленький вогонь і додайте 20 грамів вершкового масла. А поки масло топиться, продовжимо. Щоб надати соусу пікантності, потрібно почистити і дрібно нарізати часник (достатньо двох зубчиків). Якщо видавити через часникодавку, він пустить соки і переб’є весь смак ніжного соусу.

2. Щоб надати соусу свіжий і запашний смак, візьміть 5 гілочок кінзи і 5 гілочок кропу. Наріжте зелень максимально дрібно. Коли масло вже розтопилося, висипайте нарізаний часник і обсмажуйте 2 хвилини до золотистого відтінку. За цей час часник віддасть частину соків і масло стане ароматним!

3. Тепер найголовніше – основа нашого соусу. Щоб соус був густим і не розтікався по страві, в сотейник налийте вершки – 100 мл (це трохи менше половини склянки). Беріть вершки 18% – вони додадуть соусу ніжний аромат і смак.

4. Вершки повинні затягнутися – стати густими. Для цього їх потрібно довести до кипіння і відразу зняти з вогню. Якщо перетримати вершки, в них утворюються грудки і соус буде неоднорідним. Не відходьте від сотейника, щоб відразу зняти його з вогню.

5. Як тільки зняли вершки з вогню, додайте дрібно нарізану зелень кропу і кінзи. Перемішайте.

6. Останні штрихи! Щоб соус не був прісним, додайте 3 грама солі і стільки ж перцю – це по чверті чайної ложки.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля