Квас від Ігоря Місевича

Все буде смачно

kvas-xlebnyjвода2 л

зерна жита100 г

зерна ячменю100 г

житнє борошно – 100 г

пшеничне борошно150 г

сухі дріжджі1 ч. л.

цукор3 ст. л.

родзинки1 ст. л.

м’ята5 листочків

 

Готуємо класичний квас:

1. СОЛОД. Зерна промийте і замочіть на дві доби. Пророслі зерна просушіть, подрібніть в блендері. Змішайте з водою до стану рідкого тіста, додайте борошно.

2. ЗАКВАСКАДріжджі змішайте з цукром і залийте водою, дайте настоятися 10 хв. Змішайте закваску з рідким тістом. Отриману суміш залиште на дві години при кімнатній температурі. Потім сусло змішайте з теплою водою, додайте родзинки, м’яту і поставте на 12 годин у теплому місці для бродіння. Готовий квас треба процідити і відправити у холодильник мінімум на годину.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля