(Русский) Как выбрать вкусную клубнику?

Все буде смачно

У шоу «Все буде смачно!» Ліза Глинська з колегами-експертами навчила готувати 10 страв з полуниці. Але перед тим, як братися за створення полуничних шедеврів, потрібно цю саму полуницю купити на ринку або в магазині, та зробити це так, щоб ягоди були свіжими, солодкими і ароматними.

4 ознаки гарної полуниці

Зовнішній вигляд

Головний критерій, за яким оцінюють будь-який продукт, – це свіжість. Вибирайте полуницю щільною, блискучий, з зеленим хвостиком. Без нього вона дуже швидко висихає.

iStock-177849946

Колір

Гарна полуниця відрізняється яскраво-червоним кольором і гладкою шкіркою. Не беріть занадто темну ягоду – швидше за все, її обробили нітратами. Така полуниця не піде на користь здоров’ю. Плями на ягодах свідчать про те, що в них вже почався процес гниття.

iStock-540532010

Запах

Полуниця не повинна пахнути сторонніми запахами – добривом, гниллю і т.д. Повинен бути тільки аромат зрілих ягід. Якщо ж полуниця не пахне зовсім, то вона була оброблена хімікатами, що провокують швидке дозрівання. Такі ягоди краще не брати, вони можуть викликати алергічні реакції і отруєння.

iStock-503662032

Смак

Пробуйте ягоду на смак перед тим, як її купувати. Гарна полуниця повинна бути солодкою на смак. Якщо ви відчуваєте гіркоту або металевий присмак, значить, при вирощуванні ягоди використовувалися нітрати, тому її краще не купувати.

У червні, коли настає сезон полуниці, «нітратні» ягоди зустрічаються рідко, тому не відмовляйте собі в задоволенні та вітамінах!