Запечені човники з молодої картоплі від Ігоря Місевича

Все буде смачно

1408981143_8617287021_e78de9c77c_zвелика молода картопля3 шт.

сир «Фета» – 100 г

молоко100 мл

часник1 зубчик

кріп

петрушка

сметана1-1,5 ст. л.

ріпчаста цибуля – 1 шт.

пармезан50 г

масло для змащування форми

Готуємо човники з молодої картоплі:

1. Картоплю помийте, залийте окропом і відваріть в мундирі до готовності протягом 15 хвилин.

2. «Фету» вимочити в молоці, щоб прибрати зайву сіль. Картоплю вийміть з води, розріжте навпіл і охолодіть.

3. Цибулю дрібно поріжте і трохи обсмажте на олії до прозорості і розм’якшення.

4. З «Фети» злийте молоко і розімніть сир виделкою. З кожної половинки картоплі приберіть трохи м’якоті, формуючи човники.

5. Картоплю, яку вийняли, додайте до «Фети» і перемішайте. Туди ж видавіть часник, додайте дрібно нарізану зелень і сметану.

6. Форму застелити фольгою, попередньо змочивши її дно водою. Зверху змастіть маслом фольгу.

7. Розкладіть в човники цибулю, а зверху викладіть начинку. Натріть сир на тертці і посипте їм кожен човник.

8. Викладіть човники на форму і поставте в духовку на 5-7 хвилин при температурі 180°C.