Запечений свинячий окіст

Все буде смачно

Финальное блюдо

свинячий окіст – 5 кг

малинове варення – 250 мл

діжонська гірчиця – 60 мл

олія – 60 мл

морква – 2 шт.

часник – 5 зубчиків

яблучний сік – 3 л

розмарин – 3 гілочки

сіль – 60 г

чорний мелений перець – 18 г

Готуємо запечений свинячий окіст:

1. Заздалегідь промийте окіст, просушіть, покладіть у термо-пакет та залийте яблучним соком. Залиште маринуватися мінімум на 3 год.

2. Потім просушіть та зробіть 40 глибоких проколів по всьому окосту. Нашпигуйте отвори брусочками моркви та слайсами часнику. Змішайте сіль, чорний мелений перець та олію. Натріть цією сумішшю окіст.

3. З‘єднайте діжонську гірчицю та малинове варення, змастіть свинину. Покладіть фольгу у кілька шарів, викладіть на неї гілочки розмарину, а зверху – окіст. Загорніть його у фольгу.

4. Розведіть у воді вогнетривку глину до консистенції пластиліну. Обліпіть нею фольгу з окостом шаром в 1 см.

5. Завчасно викопайте яму глибиною 50 см та розжарте в ній вугілля. Підготовлений окість покладіть усередину розжареного вугілля та запікайте впродовж 3-4 год. Коли глина почне тріскатися, дістаньте окіст, оббийте глину та акуратно зніміть фольгу.