Казан-кебаб

Все буде смачно

Grill

телятина (корейка) – 1,5 кг

свіже сало – 50 г

картопля – 5 шт.

лимон – 2 шт.

мінеральна вода з газом – 100 мл

цибуля – 5 шт.

петрушка – 5 гілочок

кріп – 5 гілочок

кінза – 5 гілочок

зіра – 12 г

коріандр мелений – 6 г

перець гострий червоний – 2 г

сіль – 20 г

Готуємо казан-кебаб:

1. Телятину наріжте великими кубиками. Змішайте сіль, мелений червоний перець, зіру та коріандр. Обваляйте м’ясо в спеціях.

2. Перетріть у пакеті подрібнену цибулю з сіллю, щоб виділився сік. Додайте цибулеву масу у миску до м’яса, перемішайте. Влийте газовану мінеральну воду, змішану з соком лимона, накрийте миску плівкою і залиште на 30 хв.

3. Наріжте кубиками сало та обсмажте в розігрітому казані до витоплення жиру. Очистіть картоплю і цілою відправте у казан. Дістаньте з маринаду м’ясо, ретельно обсушіть паперовими рушниками.

4. Прикладіть шматочки м’яса до стінок розпеченого казана. Накрийте казан кришкою. Запікайте 30 хв. Зніміть кришку казана, шматочки м’яса мають відпасти від стінок. Залиште страву смажитись на вогні ще на 10 хв., щоб випарувалася зайва волога.

5. Щоб замаринувати цибулю – наріжте її півкільцями та промийте у воді. Витисніть до цибулі сік лимона. Додайте мелений червоний перець, подрібнену петрушку, кріп та кінзу. Перемішайте та залиште на 5 хв.

6. М‘ясо разом з картоплею викладіть на блюдо, зверху покладіть замариновану цибулю.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля