Копчене сало

Все буде смачно

Salty spiced lard, Ukrainian cuisine

свиняче сало – 500 г

сіль – 50 г

червоний мелений перець – 6 г

чорний мелений перець – 6 г

хмелі-сунелі – 10 г

сухий часник – 12 г

Готуємо копчене сало:

1. Змішайте сіль, червоний та чорний мелений перець, хмелі-сунелі та сухий часник. Розріжте сало на 2 рівні частини. Кожен шматок обкачайте у суміші спецій. Залиште маринуватися на 30 хв.

2. Змайструйте коптильню: яблуневі тріски замочіть на 10 хв. у воді, потім викладіть на дно алюмінієвої каструлі. Покладіть на мангал чотири шампури паралельно один до одного. На них встановіть каструлю з трісками.

3. Оберніть фольгою три камінці та покладіть у каструлю зверху на тріски. На каміння встановіть миску, а на неї – стару пельменницю. Шматки сала викладіть на пельменницю шкіркою вниз, накрийте каструлю кришкою. Коптіть сало 1 год. Дайте готовому салу остигнути впродовж 15 хв.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля