Свинина з полуничним стрижнем

Все буде смачно

iStock-4743503382

свинина (корейка) — 1 кг

томатна паста — 45 г

цукор — 25 г

мелений коріандр — 3 г

паприка — 3 г

чорний мелений перець — 3 г

сіль — 5 г  

свіжий базилік (зелений) — 5 гілочок

олія — 30 мл

для полуничного стрижня:

полуниця — 350 г

цукрова пудра — 35 г

червоне десертне вино — 50 мл

апельсин — 1 шт.

Готуємо свинину з полуничним стрижнем:

1. Замаринуйте м‘ясо. Для цього змішайте томатну пасту, цукор, олію, паприку, коріандр, чорний мелений перець та сіль. Покладіть у маринад м‘ясо і увімніть його масажними рухами. Накрийте миску плівкою та поставте у холодильник на 2-3 години.

2. Приготуйте полуничний стрижень. Полуницю подрібніть на пюре, додайте цукрову пудру. Натріть цедру половини апельсина. Перекладіть полуничне пюре у сотейник, влийте вино, додайте апельсинову цедру.

3. Проваріть полуничну масу до загущення впродовж 3-5 хв. Потім остудіть і поставте у холодильник на 20 хв.

4. Вистеліть харчову плівку у кілька шарів. Налийте на середину плівки охолоджене полуничне пюре та сформуйте стрижень. Краї плівки зав‘яжіть на вузол із обох боків. Покладіть стрижень у морозилку на 3 години.

5. У замаринованій свинині зробіть хрестоподібний розтин по центру уздовж шматка. У розтин вставте заморожений полуничний стрижень. Покладіть м‘ясо у рукав для запікання, з боків обкладіть полуницею.

6. Випікайте свинину із полуничним стрижнем за температури 180 °C впродовж 1 години. Готове м‘ясо викладіть на тарілку, полийте соком, що виділився. Прикрасьте свіжою полуницею та листочками базиліку.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля