Салат з качиної грудки з полуничним соусом

Все буде смачно

iStock-6495469102

качина грудка – 400 г

чабрець – 2 гілочки

олія – 50 мл

вершкове масло – 50 г

кориця мелена – 5 г

гвоздика – 2 шт.

чорний мелений перець – 2 г

сіль – 4 г

мелений коріандр – 2 г

полуниця – 350 г

болгарський перець – 1 шт.

печериці – 100 г

мед – 12 мл

бальзамічний оцет – 5 мл

листя салату – 1 пучок

Готуємо салат з качиної грудки з полуничним соусом:

1. Качину грудку обдайте окропом, натріть сіллю та перцем і залиште на ніч в холодильнику. Потім зробіть на шкірці надрізи. Обсмажте на сковороді з обох боків до утворення золотавої скоринки.

2. Деко змастіть олією, покладіть гілочки чебрецю і качину грудку. Посоліть. Запікайте в розігрітій до 180 °C духовці впродовж 7 хвилин.

3. Для соусу – полуницю потовчіть на пюре. Додайте гвоздику, корицю, коріандр, чорний мелений перець і бальзамічний оцет. Протушкуйте 10 хвилин, остудіть, додайте мед і вершкове масло.

4. Обсмажте гриби та болгарський перець. Полуницю розріжте на чотири частини. На блюдо викладіть листя салату, обсмажені гриби, перець, шматочки полуниці. Качину грудку поріжте слайсами і викладіть на овочі. Полийте салат полуничним соусом.