Полунично-фісташковий торт

Все буде смачно

final_foto_klubnika

дакуаз (фісташкові коржі):

яйця – 2 шт.

цукор – 60 г

борошно – 20 г

фісташки очищені – 80 г

цукрова пудра – 40 г

полуничне компоте:

полуниця – 150 г

цукрова пудра – 20 г

желатин – 3 г

вода – 20 мл

фісташковий крем:

молоко 2,5% – 70 мл

фісташки – 50 г

олія – 5 мл

кукурудзяний крохмаль – 5 г

білий шоколад – 30 г

вершкове масло – 60 г

полуничний мус:

полуниця – 200 г

вершки 33% – 100 мл

маскарпоне – 100 г

цукрова пудра – 50 г

желатин – 10 г

вода – 40 мл

дзеркальна глазур:

глюкоза – 150 мл

цукор – 150 г

білий шоколад – 150 г

згущене молоко – 100 мл

желатин – 10 г

вода – 115 мл

білий барвник – 5 г

червоний барвник – 3 г

Готуємо полунично-фісташковий торт:

1. Замочіть у воді желатин. Приготуйте фісташкові коржі. Для цього збийте білки з цукром, додайте до них перебиті з борошном та цукровою пудрою фісташки. Перемішайте.

2. Перекладіть масу в кулінарний мішок та викладіть по спіралі на пергамент 2 коржі діаметром 18 см. Випікайте їх впродовж 15 хвилин за температури 170 градусів. Потім остудіть, а після цього – обріжте коржі до 16ти сантиметрів у діаметрі.

3. Приготуйте полуничне желе. Наріжте 150 г полуниці кубиками, покладіть у сотейник. Додайте цукрову пудру, доведіть масу до кипіння, помішуючи її. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути. Після цього додайте желатин.

4. Приготуйте крем. Перебийте фісташки разом з олією у кавомолці. Підігрійте у сотейнику молоко. Додайте до нього фісташкову пасту та крохмаль. Доведіть до кипіння, помішуючи. Після цього додайте білий шоколад та вершкове масло. Збийте крем блендером до однорідності.

5. Зберіть середину торту. Загорніть у харчову плівку форму діаметром 16 см без дна. Викладіть усередину перший корж, поверх нього вилийте фісташковий крем. На крем покладіть другий корж. Зверху залийте желе. Поставте форму в морозилку на 3-4 години.

6. Приготуйте полуничний мус. 200 г полуниці збийте на пюре. Змішайте його з цукровою пудрою, доведіть до кипіння. Потім охолодіть і додайте желатин. Перемішайте. Додайте збитий з вершками сир маскарпоне, ще раз перемішайте.

7. Завершіть збирання торту. Загорніть у харчову плівку 18-сантиметрову форму без дна. Залийте в неї мус. Потім опустіть у мус заморожену середину торту. Поставте форму з тортом у холодильник на 8-10 годин.

8. Приготуйте глазур. Закип‘ятіть у сотейнику воду з глюкозою та цукром. Додайте білий барвник. Окремо змішайте шматочки білого шоколаду зі згущеним молоком, желатином та червоним барвником. З‘єднайте обидві маси, обережно збийте блендером, поставте на добу в холодильник.

9. Дістаньте торт з форми, розтопіть глазур на паровій бані до температури тіла. Залийте торт глазур’ю. Поставте в холодильник на 30 хвилин. Після цього прикрасьте торт полуницею та подрібненими фісташками.