Полуничні капкейки

Все буде смачно

iStock-6144120382

борошно – 200 г

сіль – 5 г

розпушувач – 10 г

цукрова пудра – 200 г 

вершкове масло – 150 г

полуниця – 350 г

яйця – 3 шт.

молоко 2,5% – 40 мл

вершки 33% – 150 мл

сир 15% – 100 г

для прикрашання:

пластівці мигдалю – 20 г

полуниця – 30 г

лохина – 20 г

порічки – 20 г

Готуємо полуничні капкейки:

1. Наріжте 5 ягід полуниці невеликими кубиками і покладіть на 30 хвилин у морозилку.

2. Приготуйте тісто. 200 г полуниці перебийте в пюре. Вершкове масло збийте з цукровою пудрою. Додайте  до нього полуничне пюре, яйця та молоко. Збийте суміш до однорідності.

3. З‘єднайте борошно з розпушувачем. Частинами додайте суху суміш до рідкої маси. Перемішайте. Потім додайте до тіста заморожені кубики полуниці.

4. Наповніть силіконові форми тістом на 2/3. Випікайте впродовж 20 хвилин за температури 180 градусів.

5. Приготуйте крем. Перетріть через сито сир, додайте цукрову пудру, збийте до однорідної маси. Окремо збийте вершки. Змішайте вершки з сиром.

6. Перекладіть спечені капкейки у паперові розетки. Вкрийте  вершково-сирним кремом. Прикрасьте пластівцями мигдалю та свіжими ягодами.