Пиріжки з полуницею

Все буде смачно

iStock-1778499462

полуниця – 500 г

цукор – 100 г

кукурудзяний крохмаль – 50 г

яйце – 1 шт.

борошно – 240 г

газована мінеральна вода – 250 мл

вершкове  масло – 50 г

сіль – 3 г

олія – 350 мл 

Готуємо пиріжки з полуницею:

1. Наріжте полуницю кубиками і засипте цукром, щоб пустила сік. Потім додайте до ягід крохмаль. Пересипте масу у сотейник і варіть на маленькому вогні, поки не зникне присмак крохмалю.

2. У борошно додайте сіль та мінеральну воду. Замісіть тісто. Розкачайте корж. Змастіть його вершковим маслом та розріжте на смужки.

3. Поскладайте смужки одна на одну у стовпчик. Згорніть у рулет.  Знову розкачайте рулет у корж та наріжте на смужки. Повторіть процес 5 разів.

4. Потім розкачайте корж і розріжте на прямокутники. Змастіть їх по периметру збитим яйцем. Покладіть начинку та загорніть, скріплюючи краї пиріжків виделкою. Змастіть пиріжки яйцем та обсмажте в олії.

5. Для начинки – желатин залийте теплою водою (50 мл), залишіть набрякати на 20 хв. Зваріть цукровий сироп: змішайте цукор з крохмалем, додайте 150 мл води і проваріть 5 хвилин, постійно помішуючи.

6. 200 г полуниці подрібніть на пюре, витисніть сік. Додайте до сиропу полуничний сік і набряклий желатин. Нагрійте на паровій бані до розчинення желатину. Остудіть.

7. З випеченого коржа приберіть пергамент і квасолю. Викладіть ягоди полуниці, залийте полуничним желе і поставте в холодильник на 1 год.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля