Американський полуничний пиріг

Все буде смачно

iStock-4683636802

для тіста:

борошно – 320 г

сіль – 5 г      

цукор – 40 г

вершкове масло – 160 г

вода (крижана) – 50 мл

для начинки:

полуниця – 1200 г

цукор – 200 г

кукурудзяний крохмаль – 20 г

вода – 200 мл

желатин – 10 г

Готуємо американський полуничний пиріг:

1. Приготуйте пісочне тісто: змішайте борошно з сіллю, цукром і натертим холодним вершковим маслом. Додайте крижану воду. Зберіть тісто в кулю, оберніть плівкою і залиште в холодильнику на 1 год.

2. Потім розкачайте, виріжте з тіста корж, перекладіть у форму. Із залишків – сформуйте бортики, зайві кінці зріжте ножем. Наколіть тісто виделкою, застеліть пергаментом і випікайте під вагою квасолі впродовж 30 хвилин за температури 180°C.