Стейки з коропа без кісток

Все буде смачно

короп – 3 кг (2 шт.)

лимон – 1 шт.

цибуля – 2 шт.

морква – 1 шт.

яйця – 1 шт.

сіль – 5 г

чорний мелений перець – 3 г

панірувальні сухарі – 30 г

олія – 120 мл

для соусу:

помідори – 4 шт.

перець чилі – 1 шт.

лимон – 1 шт.

олія – 80 мл

часник – 5 зубчиків

сіль – 5 г

кінза – 5 гілочок

У почищених коропів відріжте голови та через отриманий отвір дістаньте нутрощі. Промийте рибу та наріжте упоперек шматками шириною 3 см. Виріжте у шматочках м´ясо з обох боків від хребта, не пошкоджуючи шкірки, щоб отримати 3 отвори: черевний та 2 спинні. Збризніть соком лимона.

Через м´ясорубку з дрібною решіткою пропустіть вирізане м´ясо, відварену очищену моркву та цибулю, розрізану на 4 частини. Додайте яйце, сіль, перець, панірувальні сухарі, перемішайте.

Заповніть фаршем отвори у шматках коропа. Змастіть стейки олією. Обсмажте на сковороді-гриль по 4 хв. з кожного боку. Перекладіть на деко з пергаментом, відправте у розігріту до 170°С духовку на 7-10 хв. Остудіть впродовж 10 хв.

Приготуйте соус: у сотейник покладіть нарізані дрібним кубиком помідори без шкірки та перець чилі, цедру лимона та олію. Виварюйте 5 хв. Додайте сіль та лимонний сік, варіть ще 10 хв. Додайте подрібнені часник та кінзу і зніміть з вогню. Подавайте стейки з соусом.