Короп по-китайськи

Все буде смачно

17779036_239416413131263_9412379213_o2

короп – 1,5 кг

вода – 50 мл

крохмаль – 180 г

олія – 2,55 л

оцет (9%)  – 10 мл

мелений імбир – 6 г

сіль – 5 г

соус:

томатна паста – 180 г

олія – 40 мл

крохмаль – 10 г

оцет (9%) – 20 мл

вода – 290 мл

біле напівсолодке вино – 20 мл

цукор – 50 г

сіль – 5 г

У очищеної від луски, нутрощів, зябер та очей риби відріжте голову, видаліть хребет з реберними кістками так, щоб 2 шматки філе риби на шкірці трималися на хвості. Промийте. На м´якоті риби під кутом зробіть насічки ножем у вигляді ромбів. Підніміть і струсніть рибу, щоб шматочки роз‘єдналися.

Змішайте сіль, оцет, воду, сушений імбир. Покладіть коропа у маринад, натріть ним рибу, накрийте харчовою плівкою, поставте у холодильник на 30 хв. Потім просушіть, струсніть, обкачайте у крохмалі, знову струсніть та обсмажте коропа у фритюрі впродовж 7 хв. Так само обсмажте голову коропа. Викладіть на тарілку з паперовими рушниками.

Приготуйте соус: на суху пательню висипте кунжут. Додайте суміш томатної пасти, води, оцту, солі, цукру та вина, а також розчинений у воді крохмаль. Проваріть 2 хв. до згущення.

Окремо 5 хв. обсмажте корінь імбиру та часник, потерті на дрібній терці, а також подрібнений перець чилі. Перелийте томатну суміш до імбиру з чилі та часником, тушкуйте 2 хв.

Викладіть коропа на блюдо «човником», прилаштуйте голову та розправте філе. Прикрасьте рибу соусом, лимоном, зеленою цибулею та овочами.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля