Фарширований короп з буряковим соусом

Все буде смачно

короп – 2,5 кг

яйця – 2 шт.

цибуля ріпчаста – 2 шт.

морква – 2 шт.

буряк – 1 шт.

хліб (білий) – 100 г

крохмаль – 30 г

вершкове масло – 20 г

олія – 20 мл

вода – 40 мл

апельсин – 1 шт.

цукор – 4 г

білий мелений перець – 3 г

сіль – 5 г

буряковий соус:

буряк – 1 шт.

хрін (паста) – 45 г

сіль – 5 г

Очистіть рибу від луски, зябер та очей, зробіть надрізи від черевця біля голови з обох боків, переламайте хребет: голова має залишитися зверху на шкірі. Через місце від‘єднання голови дістаньте нутрощі.

Стягніть шкіру з головою у напрямку до хвоста, відкладіть. Зріжте філе, видаліть кісточки, наріжте кубиком та двічі пропустіть через м´ясорубку з дрібною решіткою. Додайте до фаршу вимочений у воді та відтиснутий хліб, обсмажену на суміші олії та масла подрібнену цибулю, яйця, цукор, сіль та білий мелений перець. Перемішайте.

Шкіру коропа щільно наповніть фаршем. На деко з пергаментом викладіть кільця буряка, моркви та апельсина. Зверху покладіть фаршированого коропа черевцем донизу. Змастіть рибу розчином крохмалю та води. Відправте у розігріту до 200°С духовку на 30 хв.

Для соусу – запечений буряк поріжте довільними шматками та блендером перетріть разом з хроном до однорідності. Готовому коропу дайте остигнути, перекладіть на блюдо, наріжте і подавайте з соусом та шматочком лимона.