Маринований короп

Все буде смачно

короп – 2 кг

цибуля ріпчаста – 2 шт.

оцет (9%) – 100 мл

олія – 150 мл

перець духмяний горошком – 5 шт.

лавровий лист – 5 шт.

кріп сушений – 6 г

перець чорний мелений – 3 г

сіль – 210 г

цукор – 100 г

вода – 500 мл

Очищену від луски, плавників та нутрощів рибу без голови засипте сіллю, натріть нею тушку з усіх боків, накрийте плівкою та поставте на добу у холодильник.

Промийте коропа, залийте водою, залиште ще на 2 год. у холодильнику. Після цього просушіть, наріжте шматками, видаліть кісточки.

Приготуйте маринад. У 0,5 л окропу додайте сіль, цукор, лавровий лист, сушений кріп, чорний мелений та духмяний перець. Доведіть до кипіння, проваріть до розчинення солі та цукру. Зніміть з вогню, додайте оцет та залиште маринад остигати.

У банки викладіть нарізану кільцями цибулю, поверх неї – шматки коропа. Влийте маринад, не доходячи до верху банки 2 см. Потім влийте олію. Відправте банки з рибою у холодильник на 5 діб.

Перед подачею присипте шматочки коропа подрібненою петрушкою, меленим коріандром, збризніть соком лимона.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля