Як приготувати овочі-гриль і фрукти-гриль: рецепти для пікніка

Все буде смачно

Овочі-гриль дуже універсальне блюдо, яке майже завжди присутнє на пікніку. Наші експерти багато разів готували овочі-гриль в різних варіаціях, тому найсмачніші рецепти ми зібрали в один матеріал. Читайте, як приготувати овочі-гриль у вигляді курячих шашличків з овочами. Також в нашому матеріалі ви можете дізнатися, як зробити масляну ароматну заправку для таких овочів-гриль. А ще вас неодмінно здивують рецепти карамелізованих фруктів-гриль з корицею, картоплі в фользі з вершковим соусом і оригінальний рецепт лосося на грилі. Все смачне готується просто!

Курячі шашлички на шпажках з овочами

  • Куряче філе – 3 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Помідори черрі – 12 шт.
  • Солодкий болгарський перець – 1 шт.
  • Лук – 2 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л.
  • Розмарин – 1 ч.л.
  • Фенхель – 1 ч.л.

Помите і обсушене куряче філе нарізаємо кубиками 3 см. Заливаємо молоком на кілька хвилин, додаємо розмарин, фенхель. У помідорів видаляємо плодоніжки, перець чистимо від насіння, нарізаємо квадратами близько 3 см. Цибулю ріжемо кільцями. М’ясо дістаємо з молока, просушуємо. Нанизуємо шашлички на шпажки, попередньо вимочені у воді. Починаємо і закінчуємо кожен шашличок помідором. Змащуємо рафінованою олією овочі на шашлички. Солимо, перчимо, викладаємо на змащену маслом решітку. Готуємо 15 хвилин. Після приготування кладемо на шашлички трохи вершкового масла, залишаємо їх на 5 хвилин під фольгою для соковитості.

Ароматна масляна заправка для шашличків

  • Оливкова олія – ​​200 мл
  • Розмарин – ½ ч.л.
  • Чебрець – ½ ч.л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль

Нагріваємо масло з травами і часником, не доводячи до кипіння. Додаємо сіль. Поливаємо заправкою готові шашлички.

Лосось на грилі з вершковим соусом

  • Стейк лосося (сьомги або форелі) -3 шт.
  • Лимони – 3 шт.
  • Для маринаду:
  • Чорний бальзамічний оцет -3 ст.л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Чебрець – 0. 5 ч.л.
  • Чорний мелений перець
  • Сіль

Змішайте бальзамічний оцет, часник, чебрець, перець, сіль. Рибні стейки змастіть маринадом, залиште на 15 хвилин. Потім обсушити. Лимони нарізаємо тонкими кружальцями, викладаємо на решітку. Зверху – рибу і знову лимони. Запікаємо рибу з 2 сторін близько 10 хвилин.

Для вершкового соусу:

  • Вершкове масло – 120г
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Сухий фенхель – 1 ч.л.
  • Часник -1 зубчик
  • Сливки (33%) – 225 мл
  • Куркума -1 ч.л.

Вершкове масло, лимонний сік, фенхель, часник, сіль прогріваємо, поки масло не розтане. Додаємо вершки, куркуму. Через кілька хвилин, коли вершки загустіют – знімаємо з вогню. Рибний стейк зверху поливаємо соусом.

Запечена у фользі картопля з вершковим смаком

  • Картопля – 3шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Чорний мелений перець
  • Сіль
  • Цедра лимона
  • Розмарин, фенхель – щіпка
  • Масло вершкове – 3 ч.л.
  • Пломбір – 3 ст.л.

Чисту картоплю в шкірці протикаємо виделкою в декількох місцях, змащуємо оливковою олією. На лист фольги викладаємо часник, сіль, перець, розмарин, фенхель, кілька шматочків цедри лимона. Зверху кладемо картоплю. Посередині кожної картоплі робимо хрестоподібний надріз, викладаємо на нього шматочок вершкового масла. Загортаємо картоплю в фольгу зі спеціями. Запікаємо в гарячій золі близько 40 хвилин. Потім викладаємо на розріз пломбір і на 3 хвилини залишаємо картоплю допікатись разом з морозивом на решітці.

Карамелізовані фрукти-гриль з корицею

  • Яблука – 2 шт.
  • Груші – 2шт.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Кориця -1 ст.л.

У вимитих фруктів видаляємо середину. Нарізаємо фрукти тонкими пластинками. Додаємо цукор, корицю, змішуємо. Шматочки яблук і груш викладаємо на решітку. Обсмажуємо з двох боків до утворення золотистої карамельної скоринки по 2-3 хвилини з кожного боку.

Смачного!