Пиво з хліба

Все буде смачно

хліб житній – 800 г

солод житній – 150 г

дріжджі (живі) – 25 г

цукор – 200 г

шишки хмелю (сухі) – 50 г

перець чорний мелений – 2 г

сіль – 2 г

вода – 5 л

Шишки хмелю залийте 1 скл. води та проваріть 30 хв. Хліб наріжте скибочками та підсушіть у духовці 20 хв. за температури 170°C.

Складіть сухарі у каструлю, додайте солод, проварений хміль, сіль, чорний мелений перець, цукор та розведені у склянці теплої води дріжджі.  Перемішайте. Накрийте кришкою, огорніть ковдрою і залиште на ніч для бродіння.

Додайте цукор та 2,5 л води. Перемішайте, розлийте рідину у банки, накрийте марлею, огорніть ковдрою та залиште у теплому місці на 2 дні.

Процідіть рідину у чисту каструлю. Гущу залийте окропом (2 л), перемішайте, остудіть та злийте рідину з гущі до каструлі з першою порцією настою. Проваріть 5 хв. та дайте охолонути. Процідіть пиво та розлийте у пляшки. Поставте відстоюватися на 15 днів у холодильник.

 

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля