Пиво з хліба в домашніх умовах: рецепт покроковий

Все буде смачно

Як приготувати пиво в домашніх умовах? Виявляється, приготувати улюблений пінний напій дуже просто. Адже можна приготувати пиво з хліба! Як? Покроковий рецепт пива з хліба ви знайдете в нашому матеріалі.

Інгредієнти: 

  • хліб житній – 800 г
  • солод житній – 150 г
  • дріжджі (живі) – 25 г
  • цукор – 200 г
  • шишки хмелю (сухі) – 50 г
  • перець чорний мелений – 2 г
  • сіль – 2 г
  • вода – 5 л

Спосіб приготування:

  1. Шишки хмелю залийте 1 склянкою води і проваріть 30 хвилин. Хліб наріжте скибочками і підсушіть в духовці 20 хвилин при температурі 170 ° C.
  2. Складіть сухарі в каструлю, додайте солод, проварений хміль, сіль, чорний мелений перець, цукор і розведені в склянці теплої води дріжджі. Перемішайте. Накрийте кришкою, охопите ковдрою і залиште на ніч для бродіння.
  3. Додайте цукор і 2,5 л води. Перемішайте, розлийте рідина в банки, накрийте марлею, вкрийте ковдрою та залиште в теплому місці на 2 дня.
  4. Процідіть рідину в чисту каструлю. Гущу залийте окропом (2 л), перемішайте, остудіть і злийте рідину з гущі в каструлю з першою порцією настою. Проваріть 5 хвилин і дайте охолонути.
  5. Процідіть пиво і розлийте в пляшки. Поставте відстоюватися на 15 днів у холодильник.