Смачний омлет “Креспу”: рецепт незвичайного закусочного торта

Все буде смачно

“Креспу” – це закусочний торт з омлету та інших інгредієнтів. Ви самі можете обрати будь-які овочі для начинки та привнести в рецепт свою нотку. Такий торт-омлет дуже добре підійде для святкового столу та у якості повсякденої закуски. Читайте покроковий рецепт омлету “Креспу” в нашому матеріалі.

Читайте також: Шоколадний омлет: рецепт покроковий

Інгредієнти:

  • яйця – 15 шт.
  • яловичина – 400 г
  • шпинат – 150 г
  • печериці – 6 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • кабачок – 1 шт.
  • червоний болгарський перець – 1 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • консервовані у соку помідори – 250 г
  • маслини – 150 г
  • часник – 2 зубчики
  • базилік (зелений) – 2 гілочки
  • петрушка – 2 гілочки
  • молоко (2,5%) – 150 мл
  • біле сухе вино – 40 мл
  • олія – 140 мл
  • сіль – 20 г
  • чорний мелений перець – 5 г

Для голландського соусу:

  • яйця – 6 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • вершкове масло – 200 г
  • сіль – 5 г
  • паприка – 7 г
  • вершки (18%) – 160 мл
  • діжонська гірчиця – 8 г

Читайте також: Котлети з вівсянки з грибами: рецепт покроковий

Спосіб приготування:

  1. Обсмажте на олії цибулю, додайте яловичий фарш.
  2. Коли м‘ясо стане світлішим – влийте пюре з помідорів у власному сокові та біле вино. Смажте до загущення впродовж 10 хв.
  3. Перекладіть соус в миску, посоліть, поперчіть, додайте подрібнену зелень і остудіть.

Готуємо начинки:

  1. Для першої – обсмажте на сухій  сковорідці печериці, додайте олію та подрібнену цибулю. Підсмажте 5 хв. і залиште остигати.
  2. Для другої начинки – обсмажте на олії до м‘якості кубики болгарського перцю, остудіть.
  3. Для третьої – обсмажте до золотавості кубики кабачка, додайте часник, витримайте на вогні 30 с і зніміть для остигання.
  4. Для четвертої начинки подрібніть кубиками помідори
  5. Для п‘ятої – наріжте кільцями маслини, шостою начинкою буде шпинат.

Готуємо омлети:

  1. Відокремте жовтки від білків. Збийте жовтки до легкої піни, додайте молоко, ще раз збийте.
  2. Білки збийте та додайте до них жовтки. Посоліть, поперчіть та перемішайте.
  3. Розділіть яєчну масу на  шість частин та перемішайте кожну з них з начинками.
  4. Випікайте омлети по черзі у формі з пергаментом впродовж 10 хв. за температури 180°C. Готові  омлети остудіть.

Готуємо соус:

  1. В розтоплене на паровій бані вершкове масло влийте жовтки з паприкою, сіллю та  лимонним соком. Варіть, помішуючи, до загущення.
  2. Додайте вершки, знову проваріть до загущення і додайте  діжонську гірчицю. Перемішайте, зніміть з вогню, остудіть.
  3. На тарілку з пергаментом покладіть перший омлет, промастіть його фаршем, зверху фарш просочіть соусом. Продовжуйте викладати омлети, перемащуючи їх фаршем та соусом. Розподіліть залишки соусу на поверхні та по боках торту.
  4. Поставте в холодильник на 30 хв.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ