Торт «Безе»

Все буде смачно

17273614_232144973858407_1612519285_o2

коржі:

яйця – 11 шт.

цукрова пудра – 675 г

волоські горіхи – 150 г

сіль – 4 г

крем:

молоко (2,5%) – 500 мл

яйця – 5 шт.

цукор – 150 г

вершки (26%) – 160 мл

борошно – 30 г

кукурудзяний крохмаль – 30 г

ванільний цукор – 8 г

вершкове масло – 50 г

джем – 80 мл

Збийте білки з сіллю до крутих піків, підсипаючи цукрову пудру. Додайте подрібнені горіхи, перекладіть білкову масу у кондитерський мішок і викладіть на пергамент 6 коржів однакового діаметру. Випікайте впродовж 1 год. за температури 110°C.

Приготуйте крем: збийте жовтки з цукром – звичайним та ванільним, крохмалем та борошном до легкої піни. Влийте в нагріте з цукром молоко та варіть, помішуючи, до загущення. Зніміть з вогню та додайте вершкове  масло. Остудіть, поставте в холодильник. До охолодженого крему додайте збиті вершки.

Для прикрашання торту – збийте білки з сіллю та цукровою пудрою, викладіть за допомогою кондитерського мішка палички завдовжки 10 см. Випікайте впродовж 30 хв. за температури 110°C.

На тарілку з пергаментом викладіть корж, змастіть його кремом. Покладіть ще один корж, нанесіть шар крему та шар джему. Наступний корж змастіть кремом. Четвертий корж промастіть кремом та джемом. П‘ятий та шостій – змастіть кремом, залишки крему нанесіть на боки торту.

Для оздоблення – підріжте палички-безе по висоті торту та прикрасьте ними його боки. Верх торту прикрасьте крихтою з безе та смородиною.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля